Foci

Gálázott a Liverpool, csodagólokkal nyert idegenben a MU – videó

A Premier League-ben kilenc forduló óta veretlen Liverpool a hektikus Watfordot fogadta vasárnap délután a 11. fordulóban.

Roberto Firmino lőtt kapásból a hetedik percben, Heurelho Gomes simán hárította a brazil középpályás középre érkező próbálkozását. A túloldalon Nordin Amrabat dolgoztatta meg Loris Kariust. A 16. percben Lucas került óriási helyzetbe egy szöglet után, de a Watford kapusába lőtte a labdát öt méterről.

A 20. percben Philippe Coutinho átvétele egyben csel is volt, erőteljes lövése azonban az oldalhálóban kötött ki. Négy perccel később a 24 éves brazil futballista ugratta ki honfitársát, Firmino azonban nem találta el a kaput.

Coutinho beadása után Sadio Mané fejelt a bal felsőbe a tizenhatoson belülről. Ez volt a szenegáli csatár ötödik gólja a Premier League-ben, ezzel pedig a házi góllövőlista élére ugrott.

Firmino a 30. percben passzolt Coutinhónak, aki kettőre növelte az előnyt 17 méterről. Sőt, Emre Can már a harmadikat fejelte Adam Lallana tökéletes beadása után.

A 45. percben James Milner lőtt a jobb felső felé egy szabadrúgást éles szögből, de a csereként beállt Costel Pantilimon szögletre ütötte a labdát. Lallana centerezése után Firmino lőtte a negyediket, Mané pedig az ötödiket hintette a korábbi Hoffenheim-játékos passza után.

Karius hárította bravúrral Etienne Capoue lövését a 68. percben, majd Britos Cabrera pöccintésénél is a helyén volt. A 75. percben Daryl Janmaat lövésénél viszont már tehetetlen volt, a holland középpályás okosan tekert a jobb alsóba.

A csereként beállt Daniel Sturridge találta telibe a keresztlécet a 78. percben, majd tíz perccel később is ugyanígy járt, Pantilimon parádés bravúrt mutatott be a második próbálkozásnál.

A végeredményt Georginio Wijnaldum állította be a hosszabbításban, Sturridge lövése után közelről lőtt a hálóba a holland középpályás.

A Liverpool ezzel a győzelemmel immár egyedüliként vezeti a Premier League tabelláját, hiszen a Manchester City és az Arsenal is döntetlent játszott a 11. fordulóban.

A Manchester United csodagólokkal diadalmaskodott a Swansea otthonában szintén vasárnap délután. Előbb Paul Pogba bombázott a bal felsőbe a 15. percben:

Majd Zlatan Ibrahimovic tett pontot rossz sorozata végére egy nagyszerű duplával:

A Swansea a 69. percben Mike van der Hoorn révén szépített, a MU négy nyeretlen meccs után gazdagodott ismét három ponttal, és jelenleg a hatodik a tabellán.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

Premier League, 11. forduló, végeredmények:

Liverpool – Watford 6-1 (3-0)
G: Mané 27., 60., Coutinho 30., Can 43., Firmino 57., Wijnaldum, illetve Janmaat 75.

Hull City – Southampton 2-1 (0-1)
G: Snodgrass 61., Dawson 63., illetve Austin 6. – büntetőből

Swansea – Manchester United 1-3 (0-3)
G: van der Hoorn 69., illetve Pogba 15., Ibrahimovic 21., 33.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik