Foci

Lazovic csodálatos szabadrúgása rondított bele a Vasas búcsújába

Budapest Honvéd – Szombathelyi HaladásSzombat délután a Budapest Honvéd a Haladást fogadta az OTP Bank Liga 14. fordulójában. Az aktuális hazai együttes legutóbb 2015. áprilisában tudta legyőzni (1-3) a szombathelyi gárdát, azóta két döntetlen mellett, kétszer szenvedtek vereséget a fővárosiak.

Davide Lanzafame hagyta ki a meccs első ziccerét a hetedik percben, a jobb alsó mellett zúgott el a lövése. A 17. percben Nagy Gergő próbálkozása kötött ki Rózsa Dániel karjaiban.

Öt perccel a félidő vége előtt Botka Endre szerelte a kapu felé nyargaló David Williamst, majd nem sokkal később tizenegyeshez jutott a Honvéd. Rácz Barnabás rántotta le Gazdag Dánielt. A büntetőt Lanzafame értékesítette, aki így zsinórban hatodik meccsén volt eredményes az NB I-ben. Az olasz támadó már a második a góllövőlistán, csak Böde Dániel (7 gól) előzi meg.

Az első játékrész hosszabbításában Prosser Dániel duplázta meg a hazaiak előnyét. Koszta Márk passza után lőtt a bal felsőbe a 22 éves játékos. Némi lökdösődéssel ért véget az első félidő, Erdős József végül sárga lapos figyelmeztetéssel “jutalmazta” Halmosi Pétert és Botka Endrét is. A kakaskodás után Gaál Bálint révén szépítettek a vendégek, így 2-1 állt az eredményjelzőn a félidőben.

Halmosi a 65. percben lőtt közelről a kapu fölé, majd negyedórával később Rácz beadásszerű lövése zúgott el keresztbe a kapu előtt. Egyenlítenie nem sikerült a hajrában a Haladásnak, a Honvéd mostani győzelmének köszönhetően felugrott a negyedik helyre az OTP Bank Liga tabelláján.

Vasas – Videoton56 év után búcsúzott az Illovszky Rudolf Stadiontól a Vasas, mely a Videoton gárdáját fogadta. Az OTP Bank Liga első és második helyezettjének összecsapásával zárult le egy korszak a fővárosi csapat életében.

A mérkőzés elején Stopira cselezgetett a tizenhatos közelében, lövése azonban nem volt pontos. Az első félidő derekán Géresi Máté, majd Pátkai Máté került helyzetbe a Vasas kapujának közelében, de egyikük sem jutott lövéshez.

Nem sok hiányzott a gólhoz a 26. percben, Marko Scepovic fejelt a bal alsó mellé. Egy perccel később Remili Mohamed gólja után robbant fel a stadion. Berecz Zsombor csodálatos kiugratása után lőtt a hálóba a 31 éves csatár.

A 42. percben Nagy Gergely bravúrjainak köszönhetően úszta meg az egyenlítő gólt a Vasas. A második félidőben Géresi lőtt az oldalhálóba, Nagy óriási hibája után került helyzetbe a 22 éves csatár. A 64. percben Anel Hadzic bombája zúgott el a bal kapufa mellett. Géresi rúgott luftot három perccel később, óriási helyzet volt ez is.

Nagy hatalmas bravúrja után Géresi ismételhetett, végül azonban ezek a helyzetek is kimaradtak. A túloldalon Berecz lövése ment el a bal felső mellett. A Vasas nem tudta megőrizni előnyét, hiszen Danko Lazovic talált be szabadrúgásból a rendes játékidő utolsó percében. Nagyszerűen tekert a bal felsőbe a 33 éves szerb játékos. A 93. percben Király Botond próbált meg eladni egy tizenegyest, a játékvezető azonban nem ette meg a színészkedést, sárga lapot adott a produkcióra.

A Vasas tehát döntetlennel búcsúzott az Illovszky Rudolf Stadiontól, előnye négy pont a második helyezett FTC előtt. Thomas Doll tanítványai fordulatos meccsen győzték le a DVTK-t.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

OTP Bank Liga, 14. forduló, végeredmények:

Budapest Honvéd – Szombathelyi Haladás 2-1 (2-1)
G: Lanzafame 42. – büntetőből, Prosser 45., illetve Williams 45.

DVTK – FTC 2-3 (1-2)
G: Novothny 41., Nono 57., illetve Djuricin 19., Busai 30-, Nalepa 65.

Vasas – Videoton 1-0 (1-0)
G: Remili 38.

Gyirmót – DVSC 1-2 (0-2)
G: Madarász 71., illetve Vittek 9., Holman 13.

Mezőkövesd – MTK 1-0 (0-0)
G: Góhér 74.

Paks – Újpest 1-1 (0-1)
G: Balázs 9.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik