Foci

Magyar Kupa: Mészárlást rendezett a Fradi Koroncón

Busai Attila (busai attila, )
Busai Attila (busai attila, )

A Magyar Kupa címvédője, a Ferencváros Koroncóra látogatott szerdán kora délután. Előbbi együttes a BKV Előre gárdáját (0-1), utóbbi pedig a Bonyhádot búcsúztatta az előző fordulóban.

A mérkőzés elején Florian Trinks passza után Busai Attila gurított Gollovitzer Rajmund mellett a bal alsóba. A 25. percben Kalcsó Gábor lövése kötött ki az oldalhálóban, erőteljes kis próbálkozás volt. Négy perccel később megduplázta előnyét a Fradi. Busai szerencsés pörgetése után Trinks lőtt 16 méterről a hálóba.

A 43. percben Busai már a második gólját szerezte, a nyáron igazolt dél-koreai Ryu Seung-woo ezúttal nem önzőzött, kiugratta csapattársát, aki estében a jobb alsóba gurított.

Rögtön a második félidő elején végleg eldöntötte a lényegi kérdéseket a Ferencváros. Radó András gyönyörűen tekert szabadrúgásból a bal alsóba. Szinte még el sem végezte a középkezdést a Koroncó, Ryu máris belőtte az ötödiket a tizenhatoson belülről.

Az 58. percben biztossá vált, hogy Busai hazaviheti a labdát, éles szögből lőtt a hálóba a kapus lábai között. Két perccel később Gyömbér Gábor is beköszönt, egy szöglet után lőtt furcsa mozdulattal a bal felsőbe.

Radó már a nyolcadikat gurította a hajrában, Ryu ugratta ki a 23 éves játékost. A kilencediket Busai hintette, átverte a kapust, majd a hálóba gurított. A Ferencváros ezzel a győzelemmel bejutott a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

Magyar Kupa, a legjobb 32 közé jutásért, végeredmények:

Koroncó – Ferencváros 0-9 (0-3)
G: Busai 17., 43., 58., 89., Trinks 29., Radó 52., 86., Ryu 52., Gyömbér 60.

Balassagyarmat – MTK 1-3 (0-2)

Csorna – Vasas 2-7 (0-3)

Makói FC – Videoton 1-6 (1-4)

Marcal – Mezőkövesd 0-13

Mád – Újpest 0-4 (0-2)

Rákosmenti KSK – Budapest Honvéd 1-6 (0-2)

Vác – Haladás 0-3 (0-1)

Mosonmagyaróvári TE – Gyirmót 2-3 (2-3)

Salgótarján – DVTK 0-1 (0-1)

Balmazújváros – Paks 3-2 (1-0)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik