Foci

Gulácsi csapata még mindig fantasztikus

A lipcsei focicsapat ajtóstul rontott a Bundesligába, az első hét fordulóban nem talált legyőzőre, négyszer nyert és háromszor döntetlent játszott. Szombaton Gulácsi Péterék a Werder Brement fogadták, a magyar kapus ezúttal is ott volt a pályán.

A meccs első góljára a 42. percig kellett várni, Keita cselezett ki kis túlzással mindenkit, mielőtt az üresen maradt kapuba gurított. Ugyanő a 74. percben fejjel volt eredményes – itt a tökéletes gólpasszt adó Selkét kell dicsérni –, és az addigiak alapján úgy tűnt, el is dőlt a meccs.

A Werder Bremen nem így gondolta, azonnal szépítettek, egy gyors kontra végén Gnabry érkezett üresen a hosszú oldalon és az üres kapuba passzolta a labdát – Gulácsi tehetetlen volt. Kicsit felpörögtek ettől az események, de lipcsei győzelem nem forgott veszélyben, sőt, a végén még lőttek egy üres kapus gólt is a hazaiak, miután Wiedwald kapus is előrehúzódott egy szabadrúgásnál.

Ezzel a Keita-góllal nyert a Lipcse:

A Leipzig már az ötödik bajnokiját nyerte meg a szezonban, zsinórban a harmadikat és visszaelőzte a Hertha BSC-t, jelenleg a második a Bundesligában. A listavezető Bayern Münchentől csak két ponttal vannak elmaradva Gulácsiék. (Fotó: Getty Images/Bongarts/Stuart Franklin)

Ne hagyd ki az ősz legjobb legjobb focimeccseit. Fogadj a Tippmixpron!

Eredmény – Bundesliga, 8. forduló

RB Leipzig – Werder Bremen 3-1 (1-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik