Foci

Pep Guardiola megmagyarázza a City elégtelen bizonyítványát

A szerdai BL-nap rangadója természetesen nem lehetett más, mint a Barcelona-Manchester City (4-0). A mérkőzésnek külön pikantériát adott az angolok menedzsere, Pep Guardiola, aki 2008-12 között köztudottan mindent megnyert a katalán csapattal, egészen pontosan négy év alatt 12 trófeát gyűjtött velük. Ráadásul a City kapusa, Claudio Bravo nyáron épp Barcelonából érkezett Manchesterbe, így dupla “hazalátogatásról” beszélhetünk.

Nos, egyik visszatérő sem örülhetett…

Bár egészen jól kezdett a City, olykor még a hazaiak labdakihozatalát is megnehezítette, de Messi kihasználva Fernandinho elcsúszását már a 17. percben a gólvonal mögé “gyalogolt a labdával”.

Albert Llop / Anadolu Agency
Messi már a 17. percben elfektette Claudio Bravót és a gólvonal mögé pöckölte a labdát: Fotó: Albert Llop / Anadolu Agency

A City talpra állt, a találkozó újra kiegyenlítődött, de az 53. percben pont az exbarcás kapus, Claudio Bravo ügyetlenkedett, majd hozott össze egy pirosat magának, ezzel egyúttal a végzetébe is taszította csapatát.

A Barcelona a hátralévő 37 percben további három góllal nyomatékosította létszámfölényét (4-0).

Megjegyzendő, Messi csapata mind a négy találatában főszerepet vállalt, hármat rúgott egyet előkészített. Szerda esti harmadik találatával 50. BL-gólját lőtte hazai pályán (összesen hattal lemaradva Ronaldo mögött a 89.-nél tart), amivel megdöntötte Raúl rekordját.

Messi harmadik találata

Pep Guardiolának szemmel láthatóan nagyon nem estt jól ekkora verésbe beleszaladnia abban a stadionban, ahol legnagyobb sikereit érte el. A Manchester City jelenlegi, a Barcelona volt vezetőedzője ettől még higgadt és úriember maradt. Úgy értékelt a mérkőzés után, amíg egyenlő létszám mellett futballoztak, egész nyílt volt a találkozó végkimenetele, de a piros lap megpecsételte a sorsukat.

A Celtic elleni mérkőzés óta minden meccsünkön magunkat verjük meg. Az Everton ellen öngólt vétettünk és kihagytunk két büntetőt. Valami nincs rendben a csapat atmoszférájával, ezen változtatnunk kell. Ma is jól kezdtünk, letámadtuk őket, a labdabirtoklásban is föléjük nőttünk, helyzeteink voltak. De Fernandinho elcsúszása kulcsmomentum volt, majd jött Claudio… A hiba a játék része, de ettől tény, a piros laptól kezdve más mérkőzést láttak a nézők. Beszéltem Claudióval, aki nagyon csalódott volt a kiállítása miatt, de ettől én még az elmúlt tíz év egyik legjobb kapusának tartom

– fogalmazott Guardiola a meccs után.

A Manchester City mestere kitért arra a sokakat foglalkoztató kérdésre, miért nem kezdett Sergio Agüero?

Nem sérült, néhány napja már teljesen egészséges. Taktikai okokból volt kispados, mert inkább a középpályára állítottam még egy embert.

– adott magyarázatot a City menedzsere.

Luis Enrique is a piros lappal kezdte értékelését. A Barcelona mestere szerint, amikor mindkét csapaton nagy a nyomás, óhatatlanul jönnek a hibák.

Ne hagyd ki az ősz legjobb legjobb focimeccseit. Fogadj a Tippmixpron!

Eredmény – Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló

C csoport:
FC Barcelona – Manchester City 4-0 (1-0)
Gólszerző: Messi (17., 61. 69.), Neymar (89.)
Kiállítva: Mathieu (74.) ill. Bravo (53.)

Celtic – Borussia Mönchengladbach 0-2 (0-0)
Gólszerző: Stindl (57.), Hahn (77.)

A-csoport:

Arsenal – Ludogorets 5-0 (3-0)
G: Sánchez 12., Walcott 42., Oxlade-Chamberlain 46., Özil 56., 83., 87.

PSG – FC Basel 3-0 (1-0)
G: Di María 40., Lucas Moura 62., Cavani 90+3. – büntetőből

B csoport:
Dinamo Kijev – Benfica 0-2 (0-1)
Gólszerző: Salvio (9. – büntetőből), Cervi (55.)

Napoli – Besiktas 2-3 (1-2)
Gólszerző: Mertens (30.), Gabbiadini (69. – büntetőből) ill. Adriano (12.), Aboubakar (38., 86.)

D-csoport:

Bayern München – PSV 4-1 (2-1)
G: Müller 13., Kimmich 21., Lewandowski 59., Robben 84., illetve Narsingh 41.

Rosztov – Atlético Madrid 0-1 (0-0)
G: Carrasco 62.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik