Foci

„Gyáva szar vagy, nem csapatkapitány”

Mauro Icardi, az Inter 23 éves argentin játékosa írt egy könyvet. Ezzel alapvetően még semmi probléma nem lenne, azonban mégis hatalmas botrány kerekedett belőle.

A csatár egy történetet mesélt el: még 2015-ben, egy Saussolo elleni vereség után a leírása alapján a játékosok odaadták a mezüket a drukkereknek, ám azt a szurkolók visszadobták nekik jelezve, hogy finoman szólva is elégedetlenek a látottakkal. Icardi egy kisfiúnak adta a saját szerelését, mire állítása szerint az Inter-ultrák egyik vezetője kicsavarta a srác kezéből a mezét, aztán Icardihoz vágja azt. A futballista ekkor beszólt neki, az öltözőben pedig hősként ünnepelték a többiek.

A könyvben azt is belengette, hogy nem zavarja, ha esetleg betalálják őt az ultrák, majd 100 argentin bűnözővel rendezteti le a vitát.

Na, ezzel haragította magára az Inter szurkolóit, akik szerint az elmesélt történet egy nagy hazugság. Icardi vasárnap közleményben kért elnézést, szerinte csak felelevenített egy történetet, az említett fenyegetést pedig azzal magyarázta, hogy pár huligán felkereste őt az otthonánál – külön kiemelte, hogy nem a Curva Nord tagjai.

Fotó: Getty Images/AFP/Giuseppe Cacace
Fotó: Getty Images/AFP/Giuseppe Cacace

Ez nem segített. Az Inter vasárnapi bajnokiján transzparensekkel tiltakoztak Icardi ellen a szurkolók. A dolog pikantériája, hogy ő a csapatkapitány.

“Nem vagy férfi… Nem vagy kapitány… Csak egy gyáva szar vagy.”

A fentit üzenték az ultrák Icardinak a vasárnapi, Cagliari elleni hazai bajnokin. Icardi végig játszott, a 26. percben kihagyott egy büntetőt. Az Inter előnyből kapott ki 2-1-re.

Hogy teszünk-e lépéseket? Sajnos mindenképpen kell. A szurkolók a legfontosabbak, tisztelnünk kell őket. Elfogadhatatlan, hogy valaki a klub kötelékéből így viselkedjen. Mindenképpen átbeszéljük a dolgokat, azt is, hogy elvesszük-e tőle a csapatkapitányi karszalagot. Ez nem csak Icardiról szól, hanem az egész klubról. A viselkedésünknek tükröznie kell azokat az értékeket, amiket az Inter történelme megkövetel.

Mindezt nem más mondta, mint Javier Zanetti, aki 1999-től 2014-ig volt az Internazionale csapatkapitánya, jelenleg pedig klub alelnöke. Márpedig, ha valakitől, tőle minden egyes szó hitelesen hangzik.

Az Inter nyolc forduló után három győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel a 11. helyen áll a Serie A-ban. A klub évek óta nem tud egyről a kettőre jutni, más sem hiányzott, mint hogy a szezont amúgy hét meccsen lőtt hat góllal kezdő csapatkapitány magára haragítsa az összes szurkolót.

Nyitókép: Getty Images/AFP/Giuseppe Cacace

Ne hagyd ki az ősz legjobb legjobb focimeccseit. Fogadj a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik