Foci

Egervári máig nem tette túl magát a 8-1-es vereségen

A magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Egervári Sándor nyilatkozott az erdélyi Krónikának, és mi másról is ment volna a beszélgetés, mint a magyar nemzeti csapatról. A 66 éves edző elmondta, jó dolog volt megélni a csapat Eb-szereplését, és ő gyengébb vb-selejtezős rajt ellenére is derűlátó.

Dárdai Pálról azt mondta, karizmatikus egyéniség, akit hamar elfogadtak a játékosok, ő adta meg a válogatottnak a stabilitást, Bernd Storck pedig nagyon jó és egyben meglepő döntései vannak, amik bejönnek.

„A német szakembernek volt ideje is, hogy felkészítse a magyar válogatottat a francia Eb-re, elvégre a játékosok három-négy hétig együtt voltak. Korábban, azaz az én időmben egy hasonló felkészítésre négy, legfeljebb öt nap állt rendelkezésünkre, holott technikai, taktikai és akár fizikai szempontból is hosszabb időre lenne szükség.”

Storck kapcsán azért azt is megjegyezte, hogy Dárdai felelős beosztású személynek és nem főedzőnek javasolta a németet.

Megkérdezték tőle, hogy fáj neki, vagy örömre ad okot, hogy az ő általa elképzelt csapat gerincére épül Storck válogatottja.

Egy edző mindig tudatában kell legyen annak, hogy munkája gyümölcsét más fogja learatni

– mondta Egervári, aki Guzmics Richárdot hozta fel példaként, akiben annak ellenére is bízott, hogy Bukarestben nagyon hibázott a 3-0-ra elveszített mérkőzés elején, most pedig a válogatott egyik biztos pontja.

És ha már szóba került a 2014-es világbajnokság selejtezősorozat, megkérdzték a hollandok elleni 1-8-ról is.

Sajnos a mai napig is megvisel lelkileg az a mérkőzés, nem tudtam és nem is fogom megemészteni. A mai napig sem tudtam igazán feldolgozni azt a mérkőzést, négy évtizedes pályafutásom legmeghatározóbb momentumának tekintem

– mondta Egervári Sándor, aki ettől még tükörbe tud nézni, szerinte a három és fél éves kapitánykodásából az első három év a sikerekről szólt, utána jöttek a kudarcok.

„Ki kell mondanom, hogy ellenem azon a már említett bukaresti mérkőzésen, amelyet 3-0-ra elveszítettünk, kiadták a ,,kilövési parancsot”.”

Fotó: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik