Foci

Döntetlennel avatta fel új stadionját az MTK

Csütörtök este a portugál Sporting CP ellen felavatták az Új Hidegkuti Nándor Stadiont. Azért a portugál együttesre esett a választás, mert a kék-fehérek ellenük vívták a KEK-döntőt 1964-ben, amelyet újrajátszás után nyertek meg a lisszaboniak.

Deutsch Tamás és Orbán Viktor nyitotta meg ünnepélyesen az arénát, a miniszterelnököt a beszéde alatt kifütyülték. A B-csapattal érkező Sporting azonnal magához ragadta a kezdeményezést, Groppióninak már az első percekben több védést be kellett mutatnia.

Azért az MTK is a pályán volt, Korozmán lövése, majd Gera kísérlete után is szép mozdulattal hárított a vendégek kapusa. A 22. percben az üres kaput nem sikerült eltalálnia a portugál támadónak, egy perccel később viszont már megszerezték a vezetést. Egy beadást követően Ronaldo Tavares lőtt szép mozdulattal a kapuba (0-1).

Az első MTK-gól az új stadionban még az első félidőben megszületett. Kanta József bedobása után Torghelle Sándor harcolt ki büntetőt, előbbi pedig higgadtan a jobb alsóba helyezett (1-1).

Szombaton a listavezető Vasas otthonába látogat az MTK az OTP Bank Ligában, így a szünetben és a második félidőben többen pályára léptek. Öt perccel a fordulást követően Andó-Szabó Sándor újra a büntetőpontra mutatott, a Matheus Pereira pedig nagyon bevágta a buktatásáért megítélt tizenegyest (1-2).

A portugálok végig többet birtokolták a labdát, fölényben játszottak a második játékrészben, ennek ellenére a 77. percben Poór Patrik egalizálni tudott, méghozzá egy hatalmas bombagóllal (2-2).

A hajrában mindkét együttes megnyerhette volna az összecsapást, de újabb találat már nem született, így 2-2 lett a stadionavató vége.

Az első tétmérkőzésre október 22-én, a Gyirmót FC Győr ellen kerül sor az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a magyar élvonalban.

Eredmény – Az Új Hidegkuti Nándor Stadion avatómérkőzése

MTK – Sporting CP 2-2 (1-1)
Gólszerző: Kanta (44. – büntetőből), Poór (77.) ill. Tavares (23.), Pereira (50. – büntetőből)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik