Foci

Szalai: Sokan leírtak engem a közelmúltban

Mi is írtunk arról a héten, hogy Szalai Ádám rég nem látott jó formában futballozik. Svájc ellen (2-3) ő szerezte a magyar válogatott mindkét gólját, a lettek ellen (0-2) pedig a végeredményt állította be a második félidőben.

A nyári Európa-bajnokság élménye és pozitív energiája óriási lökést adott nekem a felkészüléshez, és most meglátszik az elvégzett munka eredménye, aminek nagyon örülök. Elég sokan leírtak engem a közelmúltban, egyesek szerint semmi keresnivalóm a Bundesligában. Nekik is szeretném bizonyítani, hogy tévednek, mert igenis megállom a helyem a német első osztályban. A nyári felkészülést a hannoveri kölcsönadásomból visszatérve kezdtem el a Hoffenheimnél, körülbelül a harmincadik lehettem a sorban. Innen próbáltam és próbálok a folytatásban is minél feljebb kapaszkodni, immár folyamatosan a keret tagja vagyok, az eddig lejátszott hat bajnoki mérkőzésünkből hármon pályára léptem, gólt is lőttem

-idézi az NSO a 28 éves támadót, aki 2014 augusztusa után talált be ismét egymást követő két tétmérkőzésen. A Hoffenfeim csatárának nincs könnyű dolga a kezdőcsapatba kerülést illetően, hiszen olyan vetélytársakkal kell megküzdenie, mint a Copa América-győztes chilei Eduardo Vargas, vagy az idei szezonban már három gólnál járó Mark Uth.

Minden edzőnek más elképzelése van arról, hogyan lehet a legeredményesebb csapatával, és ha az általa elképzelt szerkezetbe nem fér be valaki, el kell érnie, hogy a helyzete kedvezően alakuljon. A válogatottnál játszottunk egy-, illetve legutóbb a lettek ellen kétcsatáros felállásban, mindkét szerkezetben igyekeztem a lehető legjobb teljesítményt nyújtani. De ez a legkevésbé sem jelenti azt, hogy ha az egyik edző játékrendszerében megkapom a lehetőséget, a másiknál automatikusan jár. Úgyhogy minden követ megmozgatok annak érdekében, hogy a jövőben Bernd Storck szövetségi kapitánynál, valamint klubedzőmnél, Julian Nagelsmann-nál is minél több lehetőséget kapjak a mérkőzéseken

A Hoffenheim jelenleg az előkelő hetedik helyen áll a Bundesligában, még veretlen a bajnokságban a sinsheimi együttes. Szalaiék szombaton a Freiburgot fogadják, a nyolcadik fordulóban pedig a Bayer Leverkusen otthonába látogatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik