Foci

Egyre több hasonlóságot találunk Puskás Ferenc és Dzsudzsák Balázs között

Labdarúgó-válogatottunk kapitánya válogatottságai számát tekintve beérte Puskás Ferencet. Mindezt a lettek felett aratott 2-0-ás győzelem után könyvelhette el, lévén Dzsudzsák Balázs Rigában ölthette magára 85. alkalommal a válogatott mezt.

Nem akarjuk megsérteni Puskást, mert Dzsudzsák egyáltalán nem nevezhető korszakos zseninek, ergo a nemzetközi futballkarrier egybevetésének sincs semmi alapja, de azért egy s másban mégis hasonlít a legismertebb magyarra. Mindketten ballábasak ugye, ráadásul Dárdai Pál szerint is zseni, azaz a jelenleg is 4,25 millió eurót érő labdarúgónknak is világszintű a bal lába.

Megkockáztatjuk, ha Dzsudzsák balosa annyira nem is zseniális, mint a Honvéd és a Real Madrid egykori világsztárjáé volt, de azért az övé is minimum nemzetközi szintű. Ezt az Eb-n Portugália ellen kétszer és Rigában a 77. percben egyszer bizonyította: utóbbin egy  jobb oldali szögletből fejbe rúgta barátját, Szalai Ádámot.

Dzsudzsák elég sűrű alkat, ebben is hasonlít Puskáshoz. Az már-már legendás, ahogy Puskás nem kis súlyfelesleggel, kackiás pocakkal is őrületbe kergette a spanyol bajnokságban az ellenfelet és szó, mi szó, az Al-Vahda légiósát is éri mostanság olyan kritika, hogy amióta nem az orosz vagy a török bajnokságban kergeti a labdát, ha pocakja nincs is, de mintha már lenne rajta némi súlyfelesleg.

MTI
Puskás Ferenc pályafutása vége felé jól látható pocakkal őrjítette meg az ellenfél védőit Fotó: MTI

Megjegyezzük, Dzsudzsák még csak 29 éves. Ha nem növeszt a kelleténél nagyobb úszógumit, még lehet vagy öt jó éve a válogatottban. Ha évi nyolc meccsel számolunk, úgy akár a 125 válogatottságot is elérheti, amivel messze válogatottsági csúcstartó lesz.

Szóval, ha nem ereszt a szükségesnél nagyobb pocakot, Dzsudzsák Balázs szeme előtt távlati célként az lebeghet, hogy megelőzze Puskást, Bozsikot, de még Királyt is, és ő legyen a leg-leg-leg.

Válogatottsági örökranglista:

1. Király Gábor 107
2. Bozsik József 101
3. Gera Zoltán  95
4. Juhász Roland 94
5. Fazekas László  92
6. Grosics Gyula  86
7. Puskás Ferenc  85
Dzsudzsák Balázs
 85
9. Garaba Imre  82
10. Mátrai Sándor  81

Ajánlott videó

Olvasói sztorik