Foci

Rooney kikerül az angol kezdőből

Hétfőn a brit sajtóban futótűzként söpört végig a hír, hogy Wayne Rooney kikerül a csapatból az angolok Szlovénia elleni, keddi meccsén. Este aztán a megbízott szövetségi kapitány, Gareth Southgate és maga Rooney tartott sajtótájékoztatót:

a csapatkapitány pedig tényleg kikerült a kezdőcsapatból.

Southgate azt mondta, mérlegelnie kellett, hogy mi lehet a nyerő taktika a szlovén válogatott ellen, ezután jutott arra a döntésre, hogy Rooney nem fog kezdeni. Hozzátette, nem azért határozott így, mert Málta ellen kifütyülték Rooney-t, akinek a játszatása egy ideje már gondot jelent az aktuális angol szövetségi kapitánynak, többször is a középpályára vezényelték, de ott finoman szólva sem remekel többnyire. Már klubjában, a Manchester Unitedben is sokszor a kispadról küldi be őt José Mourinho.

A játékos maga annyit mondott, természetesen játszani akar, de tiszteletben tartja a kapitány döntését. Maximálisan támogatni fogja a csapatot, és ha szükséges, akkor természetesen a kispadról beállva tesz meg mindent a győzelemért.

Jordan Henderson viseli majd kedden az angol csapatkapitányi karszalagot és Eric Dier játszik majd Rooney helyén a középpályán.

Fotó: Getty Images/AFP/Justin Tallis

Ajánlott videó

Olvasói sztorik