Foci

Az utolsó előtti lett az Eb-selejtezőben a magyar U21-es válogatott

Az már korábban eldőlt, hogy a magyar U21-es labdarúgó-válogatott nem jut ki a 2017-es Európa-bajnokságra, így a hétfői, görögországi mérkőzésnek tulajdonképpen nem volt tétje. Michael Boris együttesében a bemelegítés közben megsérült Hegedűs János, akinek elmaradt így a debütálása a csapatban, bemutatkozott azonban Szántó Tamás, aki a Rapid Wienben játszik hétről-hétre az osztrák élvonalban.

Szántót a 27. percben kellett lecserélni, miután ő is meghúzódott, majd rögtön utána vezetést szereztek a görögök. Egészen a második játékrészig kellett várni a magyar egyenlítésre, Forgács beadását Mervó fejelte a kapuba az 55. percben. A folytatásból a házigazda görögök jöttek ki jobban, 3-1-re nyertek végül, Mervót második sárgával kiállították az utolsó percekben.

A magyar válogatott 3-3 győzelem és döntetlen mellett négyszer is kikapott. Az Eb-selejtező 4-es csoportjának ötödik helyén zár a csapat, csak a pont nélküli Liechtensteint sikerült megelőzni. (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Eredmény – U21-es Eb-selejtező

Görögország – Magyarország 3-1 (1-0)

Magyarország (4-2-3-1): Banai Dávid – Szivacski Donát, Lenzsér Bence , Szilvási Péter, Forgács Dávid – Cseke Benjámin, Szántó Tamás (Madarász Márk 26.) – Holender Filip (Kalmár Zsolt, a szünetben), Prosser Dániel, Géresi Krisztián (Balogh Norbert 72.) – Mervó Bence

Gól: Donisz (28.), Kulurisz (70.), Hariszisz (83.) illetve Mervó (55.)

Kiállítva: Mervó (90+2)

A csoport állása: 1. Portugália 23 pont/9 mérkőzés, 2. Izrael 18/9, 3. Görögország 13/10, 4. Albánia 12/9, 5. Magyarország 12/10, 6. Liechtenstein 0/9

Ajánlott videó

Olvasói sztorik