Foci

A portugál edző meglátogatta Fehér Miklós sírját az U21-es meccs után

Mint ismert az U21-es magyar labdarúgó-válogatott 3-3-as döntetlent játszott Portugáliával Gyirmóton, így biztossá vált, hogy a mieink nem lesznek ott a jövő évi korosztályos kontinenstornán.

A luzitán válogatott edzője Romeu Almeida egykor Fehér Miklós csapattársa volt, ezért a meccs után ellátogatott a 2004-ben elhunyt játékos sírjához – írja a kisalföld.hu.

Több mint tizenkét év eltelt a tragédia óta, de nem felejtem el a Mikivel töltött időt, és sajnos a drámája is örökké bevésődött az emlékeimbe. Ő a Benficában játszott, én a Vitoria Guimaraesben szerepeltem akkor már. A pályán szinte azonnal tudtuk, hogy nagy a baj, láttuk az orvosok reakcióját. Nehéz helyzetben voltak, hiszen az eső miatt nem használhatták a defibrillátort. Miki arcán látszott, hogy komoly a helyzet. Borzalmas volt az egész mindannyiunknak, akik akkor a pályán voltunk

-nyilatkozta a 42 éves szakember. Idősebb Fehér Miklóst meghatotta a portugál mester nemes gesztusa:

Sokatmondó, hogy ennyi idő után sem felejtette el a fiúnkat, és szakított időt arra, hogy kimenjen a szabadhegyi temetőbe. Sajnos nem voltunk itthon, későn szóltak, hogy ezt tervezi, így nem tudtunk vele találkozni. Megható a megemlékezése, nagyon sokat jelent nekünk.

Fehér Miklós 24 évesen vesztette életét, pályafutása során 25-ször szerepelt a válogatottban, ezeken a meccseken hét gólt szerzett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik