Foci

Gulácsi: a hétfői meccsre sok pozitívumot tudunk magunkkal vinni

A magyar labdarúgó-válogatott 3-2-es vereséget szenvedett Svájctól a világbajnoki selejtezősorozat második fordulójában. A találkozó után Gulácsi Péter elmondta, a második gólnál számított rá, hogy Ricardo Rodríguez elvállalja a lövést éles szögből is:

Kihasználták a mi két-három hibánkat, amit ezen a szinten az ellenfelek nyilván megbüntetnek. A második svájci gól előtt nem lepett meg, hogy Rodríguez elvállata a lövést. Külsővel találta el, becsúszott a hosszúba.

A 26 éves kapus szerint eredményesen akadályozták meg a svájci csapat agresszív letámadásos játékát.

Az öltözőben csalódott volt mindenki. Úgy gondoltuk, hogy a játékunk nagyon egyben volt, előre is, hátra is. Elkerülhető gólokat kaptunk, kettő kettő után pedig mi voltunk azok, akik megpróbáltunk újítani, győzelemre játszani. Ezek után nyilván extra csalódás, hogy még az egy pontunk sem maradt meg. A hétfői mérkőzésre a mostani vereség ellenére sok pozitívumot tudunk magunkkal vinni. Az előre játékunk rendben volt, hátulról felépített támadásaink voltak. Többször kerültünk lövőhelyzetbe, gólveszélyt tudtunk kialakítani. Olykor a kapuja elé szegeztük az ellenfelét, Svájc nem igazán tudta azt a letámadásos játékát nyújtani, amellyel legyőzte Portugáliát. Rengeteg pozitívumunk van, az eredmény sajnos negatívum. Sok dolgot sokkal jobban végre tudtunk hajtani, mint az előző mérkőzésen. Minimum ikszben voltunk a svájciakkal, sőt, talán a mérkőzés egyes szakaszaiban még jobbak, veszélyesebbek is voltunk mostani ellenfelünknél. Két gólt szereztünk, de ezen kívül is rengeteg dologra tudunk építeni, ezekre kell koncentráljunk a hétfői meccsig. A nagyobb elemzés majd úgy is azt követően jön. Ma még biztos nagyon csalódottak leszünk, hiszen a vereség friss élményként bennünk van, de a hétfői feladat olyan nagy és fontos, hogy a hátralévő két napban nem szabad magunkat lehúzni. A szurkolók szeretete ad számunkra erőt, hogy még gyorsabban talpra tudjunk állni, miattuk is mindenképpen jó lenne elhozni a három pontot Lettországból.

A magyar válogatott hétfőn 20:45-től lép pályára a rigai Skonto Stadionban.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik