Foci

Pár embernek jó, úgy általában itt egy rossz hír a magyar labdarúgásnak

bundabotrany(1)(430x286).png (bundabotrány, )
bundabotrany(1)(430x286).png (bundabotrány, )

Bizonyos Pomper Tibor nevű egykori NB1-es labdarúgó facebook bejegyzésében azért örömködik, mert újra igazolhatóvá vált.

A többek közt a Fradiban, Fehérváron, Dunaújvárosban, Győrben és a Honvédban is megforduló labdarúgóért nem valószínű, hogy 38 évesen újra kapkodnának az élklubok, de még az NB2-esek sem, ellenben az valóban boldogsággal áraszthatja el szívét, hogy megyei szinten még akár le is igazolhat valahova.

Pomperről tudni kell, hogy a 2011-ben kirobbant magyarországi bundabotrány 13. rendű vádlottja és az ügy egyik szálának – merthogy szövevényes, több is van belőle –  első fokú ítéletében már bűnösnek találták, amiért pénzbírságot szabott ki rá az ügyészség.

Pomper azért örül, mert a rangadó.hu – és ezek szerint saját maga – értesülései szerint az MLSZ módosított szabályzatán. Az új előírások kimondják, legfeljebb három évig tilthatják el a labdarúgás azon szereplőit, akik folyamatban lévő bírósági ügyben érintettek.

Címünkben egyúttal állást foglaltunk persze és csak azért, mert tudjuk, a magyar futball nem úgy működik, mint a világ erkölcsi normák terén magasabb szinten álló felén.

Ott nem szükséges bírósági ítélet, szövetségi határozat, már a gyanú is elég arra, hogy kirekessze magából a sportág elitje a nem odavaló személyeket.

Az ok egyszerű. A labdarúgás üzlet. És aki rontja a bizniszt, vagy rossz hírét kelti, azt nem engedik a tűz közelébe.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik