Foci

Vb-t megjárt, 81-szeres szlovák válogatottal erősített a Loki

Arról már korábban beszámoltunk, hogy az OTP Bank Ligában szereplő Debrecen csapatánál folytathatja pályafutását a 81-szeres szlovák válogatott csatár, Robert Vittek. A játékos leigazolása szerdán vált hivatalossá, miután a klub honlapján bejelentette az érkezését.

A 34 éves csatár a Slovan Bratislava együttesében kezdi profi pályafutást, majd megfordult a német, a francia, valamint a török élvonalban is.

2013-ban tért haza nevelőegyesületéhez, ahol szerződése idén nyáron járt le. Az előző idényben 24 bajnokin tíz gólt szerzett, és adott öt gólpasszt, az El-selejtezőben öt meccsen hét gól volt a mérlege, a Szlovák Kupában öt találkozón egyszer volt eredményes.

A szlovák válogatottban 81 alkalommal lépett pályára, a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon négy gólt is szerzett. Az olaszok ellen duplázott, valamint bevette Új-Zéland és Hollandia kapuját is.

Vittek a szezon végéig írt alá, de a szerződés értelmében a DVSC-nek lehetősége van a kontraktus időtartamát a klub érdekei szerint változtatni.

Vittek négy gólja a dél-afrikai világbajnokságon:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik