Foci

A komoly mélyrepülés ellenére Horváth Ferenc marad a DVTK vezetőedzője

Ahogyan arról írtunk, hetedik vereségét is elszenvedte a mostani szezonban a Diósgyőr labdarúgócsapata a hétvégén, a Lokitól kaptak ki 3-1-re. Mindez azt jelenti, hogy az együttes az utolsó helyen maradt az NB I-ben, a szurkolók pedig azt kiabálták a lefújás után a játékosoknak, hogy „takarodjatok!”, illetve levetették velük a mezt, mivel szerintük nem méltóak rá.

Mindezek után az volt a kérdés, vajon marad-e Horváth Ferenc vezetőedző a csapatnál. Erre Sántha Gergelyt, a többségi tulajdonos Borsodsport Invest Kft. ügyvezetője adta meg a választ a klubhonlapon:

A DVTK sportszakmai vezetése a vezetőedzővel és a többi stábtaggal együtt továbbra is bírja a bizalmunkat. A sportban előfordul, hogy a jó eredmények elérése több időt vesz igénybe a vártnál, és ez különösen egy kiemelkedően jó szezonkezdés után adhat okot türelmetlenségre, elsősorban a játékosok és a szakmai stáb irányába. Viszont megfelelően kemény munkával és hozzáállással a jelenlegi szerencsétlen szérián lehet változtatni, és ez elvárás is a csapat felé.

Sántha abban látja a rossz szereplés okát, hogy több kulcsjátékos, valamint az új igazolások is várakozáson alul teljesítenek. Azt mondta: decemberig van ideje bizonyítani a labdarúgóknak, hogy helyük van Diósgyőrben, ha nem sikerül, akkor változtatni fognak.

Meg sem fordult a fejében az, hogy kieshet a csapat, a mezőny 4. legértékesebb keretével legalább a középmezőnybe várják a csapatot. Ezt szerinte be is bizonyítja a DVTK Horváth Ferenc vezetésével.

Most háromhetes szünet következik a bajnokságban, Sántha Gergely ez idő alatt gyökeres változásokat vár a csapatnál. A DVTK legközelebb október 15-én játszik, a Videotont fogadják.

Fotó: dvtk.eu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik