Foci

Angliában nem lesz foci-Eb 2024-ben

A 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság utolsó három mérkőzésének rendezése miatt valószínűtlen, hogy Anglia pályázzon a 2024-es kontinenstornára.

Greg Clarke, az ország szövetségének (FA) elnöke a londoni városházán a 2020-as kontinenstorna logójának bemutatásakor nyilatkozott újságíróknak, akiknek elmondta, hogy “túl nagy kérés lenne” négy évvel azok után kontinenstornát rendezni, hogy 2020-ban a két elődöntőnek és a finálénak is a Wembley Stadion ad majd otthont. A 60. Eb rendhagyó módon a kontinens 13 nagyvárosában zajlik majd, köztük Budapesten is, ahol két csoportmeccset és egy nyolcaddöntőt játszanak.

A sportvezető ugyanakkor a következő évtized második felében elképzelhetőnek tartja a jelentkezést. Ennek kapcsán jelezte: a német szövetség megkereste az FA-t, hogy támogatását kérje egy német pályázathoz a 2024-es tornára, cserébe pedig hasonló segítséget ajánlott egy esetleges 2028-as angol kandidáláshoz.

Clarke ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy anyagi szempontból is alaposan meg kell fontolni egy jelentkezést. Emlékeztetett arra, hogy a 2018-as világbajnoki pályázat 18 millió fontba került, s végül a szavazás első körén sem sikerült túljutnia az angoloknak.

Az újságírók arra is kíváncsiak voltak, hogy Nagy-Britannia Európai Unióból történő kilépésének lehetnek-e negatív hatásai a 2020-as Eb angliai látogatottságára. Az FA-elnök úgy reagált, hogy szerinte nem lesz gond, mert az angol kormány is azt szeretné, ha minél több külföldi drukker érkezne az országba az Eb-meccsekre.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik