Foci

Dárdaiék beleszaladtak egy hármasba Münchenben, Gulácsiék elszórtak két pontot

A Hertha BSC labdarúgócsapata még sosem kezdte három győzelemmel a Bundesliga-szezont, ez most sikerült Dárdai Páléknak. A 4. fordulóban azonban már leginkább a veretlenség megőrzése maradhatott a céljuk a hibátlan mérleg megőrzése helyett, a címvédő Bayern Münchenhez látogattak a fővárosiak.

Ahogy az várható volt, minden a hazaiak akarata szerint alakult, ráadásul a 16. percben a vezetést is megszerezték, Ribéry kergette az őrületbe a berlini védőket, mielőtt gólt lőtt. A következő találatra a 68. percig kellett várni, egy kapitális védelmi hiba kellett hozzá: saját tizenhatosán belül adta el a labdát a Hertha, Alcantara büntetett. A 3-0-s végeredményt Robben állította be.

Egy másik magyar érdekeltségű meccset is rendeztek, Gulácsi Péterrel a kapuban fogadta a Lipcse a Borussia Mönchengladbachot. A red Bull már begyűjtött pár skalpot a szezonban, úgy tűnt, mos is összejöhet, de a 84. percben Johnson egy szép csel után egyenlített, 1-1 lett a vége. (Fotó: Getty Images/Bongarts/Alexander Hassenstein)

Eredmények – Bundesliga, 4. forduló

Bayern München-Hertha BSC 3-0 (1-0)
Bayer Leverkusen-FC Augsburg 0-0
RB Leipzig-Borussia Mönchengladbach 1-1 (1-0)
FC Schalke 04-1. FC Köln 1-3 (1-1)
Werder Bremen-FSV Mainz 1-2 (1-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik