Foci

Nem Messi, és nem Agüero Európa leghatékonyabb csatára

A nyár egyik, ha nem a legnagyobb átigazolási szenzációja az volt, amikor aláírás került az argentin Gonzalo Higuaín átigazolását szentesítő papírra. A Nápolyban istenként tisztelt támadó három esztendő alatt 104 mérkőzésen 71 gólt szerzett.

A nápolyi szurkolók azt hitték, itt a világvége, amikor kiderült, a Juventus mintegy 90 millió euróért Torinóba költözteti kedvencüket.

Nos, Nápolyban úgy látszik kiváló üzleti érzékkel és szemmel rendelkezik a klubvezetés. Nyáron az argentin árából befolyt bevétel harmadából, 32 millió euróból kivásárolták a lengyel válogatotttal az Európa-bajnokságon is szereplő Ajax csatárt, Arkadiusz Miliket.

Egy 28 éves érett labdarúgót cseréltek egy 23 éves tehetségre, aki azon nyomban letette névjegyét. Milik hat meccsen hat gólt szerzett eddig. A calcio.fanpage.it összeállítása szerint a lengyel momentán veri Messit, és Agüerót is, merthogy jelen állás szerint ő Európa leghatékonyabb góllövője.

calcio.fanpage.it
Forrás: calcio.fanpage.it

A lap az európai bajnokságokat összesítve azokat a játékosokat vette górcső alá, akik minimum öt gólt szereztek eddig, aztán a pályán töltött játékpercek számát elosztották a lőtt gólok számával. Ebben a rangsorban pedig Milik a legjobb azzal, hogy 53 percenként talál hálóba.

Csak az elmúlt héten előbb Kijevben duplázott a Bajnokok Ligájában, a Serie A soros bajnokiján a Bologna ellen csereként beállva egyenlített.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik