Foci

Zidane elmondta, miről nem beszélgetnek Cristiano Ronaldóval

Cristiano Ronaldo képes lesz végigjátszani a Sporting Lisboa elleni szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzést Zinedine Zidane, a címvédő Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint. A háromszoros aranylabdás portugál támadó 66 percet töltött a pályán szombaton az Osasuna elleni bajnoki találkozón, amelyen gólt is szerzett.

Ezt megelőzően legutóbb július 10-én, hazája válogatottjának színeiben játszott az Európa-bajnokság párizsi döntőjében, amelyet 1-0-ra megnyertek a házigazda franciák ellen. Ronaldo ott az első félidőben megsérült, lecserélték, és két hónapot ki kellett hagynia.

Az az ideális számára, ha kilencven percet játszhat. Percekről nem is beszélek vele, hiszen ha megkérdezik erről, mindig azt mondja, hogy végig pályán akar lenni

– mondta a francia szakember a keddi sajtótájékoztatóján. Hozzátette, a két hónapos kihagyás hosszú volt, ám Ronaldo készen áll a játékra.

Cristiano Ronaldo a Sporting utánpótláscsapatánál nevelkedett, és a felnőtteknél is pályára lépett, mielőtt 2003-ban a Manchester Unitedbe igazolt. Legutóbb 2007-ben, a BL csoportkörében a Vörös Ördögök színeiben szerepelt a portugál csapat ellen.

“Természetesen nagyon különleges lesz számára ez az összecsapás, hiszen ebben a klubban nevelkedett. De ő egy igazi profi, és mindent bele fog adni, ahogy azt mindig teszi. Az elejétől nagyon koncentrálni fog” – hangsúlyozta Zidane.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik