Élő Foci

Vb-selejtező: Örülhetünk a döntetlennek Feröer-szigeteken

A sikeres Eb-szereplés után a magyar válogatott Feröer-szigetek ellen nyitotta a vb-selejtezőt, méghozzá idegenben. A rossz időjárási körülmények között, műfüvön rendezett összecsapáson gyenge teljesítményt nyújtott Bernd Storck együttese, nem érdemeltek győzelmet a mieink.

Az első félidőben egyetlen épkézláb akciója sem volt a válogatottnak, a hazaiak pedig többször zavart tudtak okozni a védelmünkben. A betömörülő hazaiakat nem sikerült feltörni, többek között azért sem, mert széljátéka gyakorlatilag nem volt a csapatnak.

A második félidőben egy hangyányit javult a játékunk, de igazán nagy gólhelyzetet csak a legvégén sikerült kialakítani. Akkor pedig már vezethetett volna is a vendéglátó, de a 86. percben a kapufát találták el.

A mi meccslabdánkat a csereként beálló Stieber hagyta ki, aki a kirobbanó Nielsen kapusba lőtt a 89. percben.

Nagyot kell javulni az októberi, Svájc elleni hazai mérkőzésig.

Eredmény – Labdarúgás, vb-selejtező, B csoport, 1. forduló

Feröer-szigetek – Magyarország 0-0 
Tórshavn, Torsvollur, vezeti: Vincic (szlovén)

Feröer-szigetek: Nielsen – Hansen, Gregersen, Nattestad, Davidsen – Benjaminsen, Hansson (Vatnsdal 90+1.) – Vatnhamar, Hendriksson, Joensen – Edmundsson

Magyarország: Gulácsi – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Nagy Á. – Dzsudzsák, Elek Á., Kleinheisler (Stieber 80.), Németh K. (Nikolics 70.) – Priskin (Szalai 27.)

Sárga lap: Benjaminsen (54.) ill. Kádár (11.), Kleinheisler (42.), Fiola (80.)

Ha ezt le tudja venni Edmundsson...

A bedobás után a tizenhatosan belülre ívelték a labdát, mely átszállt a magyar védelem felett. A hosszún egyedül helyezkedő Edmundsson azonban nem tudta jól átvenni, Gulácsi pedig megkaparintotta a játékszert.

Feröeri oldalháló

A tizenhatos előterében Kádár buktatta ellenfelét, amiért sárgát is kapott. Hendriksson szabadrúgása az oldalhálóban kötött ki.

Megvan az első lövésünk

Egy szép és gyors támadás végén Dzsudzsák lőhetett, de a pontatlan kísérlete Elekről pattant ki.

Elkezdődött a mérkőzés

A mieink kezdték a játékot. Piros mezben, fehér nadrágban és zöld sportszárban a magyar együttes.

Kezdőcsapat

Bernd Storck döntése értelmében a magyar válogatott 4-1-4-1-es felállásban lép pályára. A visszavonuló Király Gábor helyét a kapuban Gulácsi Péter veszi át, míg az egyetlen csatár Priskin Tamás lesz.

Olvasói sztorik