Foci

Az UEFA élére pályázó Ceferin megtartaná a 24 csapatos Eb-t

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) élére pályázó szlovén Aleksander Ceferin szerint nagyszerű az új, 24 csapatos Európa-bajnoki rendszer, ezért biztosan nem változtatna rajta, akkor sem ha jövő héten őt választják meg elnöknek.

A jelenleg a szlovén szövetség első embereként dolgozó sportvezető az olasz La Gazzetta dello Sport című sportnapilapnak beszélt terveiről, melyek között a kontinensviadalról is elmondta véleményét.

Az Eb 24 csapattal remek, a drukkerek között is sikert aratott, igaz, talán egy kicsit hosszú így a torna

– mondta Ceferin, akit a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) is támogat az UEFA tisztújításán.

A mostani formájában ráadásul a kisebb országoknak is több lehetőségük van kijutni rá.

Ceferint ennek kapcsán kérdezték a nemzetközi szövetség (FIFA) svájci-olasz elnökének, Gianni Infanitónak a világbajnokságot érintő bővítési tervéről is, mellyel kapcsolatban már kevésbé volt lelkes, szerinte ugyanis a résztvevők számának 32-ről 40 válogatottra növelésével már “egy kicsit túl sok lenne”.

A szlovén elnök a lapnak elárulta, hogy úgy érzi, jó helyzetből várja a jövő hét szerdai választást, ám nem akarja elbízni magát.

Úgy érzem, én vagyok az esélyes, ugyanakkor még senki nem nyert addig, amíg meg nem választották

– jegyezte meg Ceferin, akinek a holland Michael van Praaggal, illetve az UEFA jelenlegi spanyol alelnökével, Angel Maria Villarral kell megküzdenie az elnöki posztért az athéni kongresszuson.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik