Foci

Vadócz Krisztián két hete azon tűnődik, milyen lábas a csapattársa

Exkluzív és mulatságos interjút készített Vadócz Krisztiánnal a Goal Magyarország. A negyvenszeres magyar válogatott labdarúgó – aki legutóbb 2011 novemberében, a lengyelek ellen elvesztett barátságos meccsen húzhatta magára a címeres mezt – az indiai Mumbai FC-nél kezdi meg a következő szezont.

A 31 esztendős középpályás az indiai futballról elmondta, nagyon gyorsan fejlődik, és bár még taktikailag le vannak maradva, technikailag elég ügyesek. A következő mondat az ő száját hagyta el.

Lassan két hete játszom együtt egy indiai csapattársammal, de még nem sikerült rájönnöm, hogy bal- vagy jobblábas, annyira jól bánik mindkét lábbal a labdával.

Az interjúból sajnos az nem derül ki, ha ennyire érdekli, miért nem kérdezi meg róla az illetőt Vadócz.

Ha már beszélgettek vele, Vadócz jó ötletnek tartotta, hogy több ezer kilométerről kicsit oktasson is, és besározza a magyar futball méltó hírnevét.

Magyarországról nézve azt hisszük sokszor, hogy mi tudunk játszani, elég technikásak vagyunk, viszont azt kell mondjam – hiszen elég sok bajnokságban fociztam már -, hogy a világ más részein igenis tudnak focizni. Megtanultak és folyamatosan fejlődnek. A magyar válogatott fantasztikus eredménye az Eb-n sajnos nem változtatja meg a mindennapi viszonyokat otthon. A nemzeti tizenegy annak köszönhette a sikerét, hogy stabilak voltak, eredményben kihozták a maximumot, a vártnál jobban teljesítettek a fiúk.

Hiszen elég sok bajnokágban focizott már. Ennyi.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik