Foci

Nehéz elképzelni annál jobb üzletet, mint amit a Juventus kötött

Az utóbbi évek egyik legjobb Serie A-játékosa kétség kívül Juan Cuadrado. A Fiorentinában szerzett igazán hírnevet magának, 2015-ben le is igazolta a Chelsea 27 millió euró körüli összegért, Londonban azonban valamiért nem találta meg a számításait, így visszapostázták Olaszországba, a Juventus vette kölcsön az előző szezonban.

Igencsak bevált a kolumbiai szélső Torinóban, minden sorozatot figyelembe véve 40 meccset játszott, ezeken szerzett öt gólt. Többnyire kezdő volt, de a kispadról beszállva is hozzá tudott tenni a Juve játékához.

Mindezek után senkit sem lepett meg, hogy a Chelsea nyáron kinevezett edzője, Antonio Conte azt mondta, számol a szélsővel és játszatni fogja Londonban. Torinóban már búcsúkönnyeket hullajtottak a szurkolók, szerdán, a nyári átigazolási szezon utolsó napján azonban jó hírt kaptak:

Juan Cuadrado marad a Juventusnál.

Ráadásul külső szemlélőként nézve egészen jó szerződést kötöttek az olaszok. Három évre, 2019 nyaráig vették kölcsön a kolumbiait, ez évente mindössze 5 millió eurójukba kerül majd, ami egy ilyen kaliberű játékosért, a mai árakat nézve eléggé baráti. Persze vannak a szerződésnek kitételei, amelyek alapján végleg a Juventushoz kerülhet a játékjoga, de ha ezek teljesülnek, akkor is maximum 29 millió eurót kell fizetnie a klubnak – részletekben, három év alatt, a kölcsönvételért addig kifizetett összeget pedig levonják.

Fotó: AFP/Marco Bertorello

Ajánlott videó

Olvasói sztorik