Foci

Nem sztárcsatárt igazolt az Arsenal, „csak” hasznosat

Az Arsenal labdarúgócsapata számára ez az átigazolási szezon sem épp úgy alakult, ahogyan azt Londonban szerették volna, több kiszemeltről is lecsúsztak, például Jamie Vardyról. Ugyanakkor a nyári transzferhajrában bejelentett egy olyan üzletet a csapat, ami bizony igencsak felértékelődhet az idényben.

Leigazolták Lucas Pérezt angol lapértesülések szerint 20 millió euróért.

Ennyi volt ugyanis a Deportivo La Coruna 27 éves csatárának a kivásárlási ára, a Mirror pedig úgy tudja, ezt ki is fizették az Ágyúsok. A klub csak az átigazolás tényét jelentette be, a vételárat nem, na meg a szerződés hosszát sem, csak annyit írtak, hosszú távra jött.

Az Arsenal szurkolóinak azt üzenem, hogy jöjjenek ki a stadionban és szurkoljanak nekünk, mert nagyszerű szezon elé nézünk és rengeteg okotok lesz majd az ünneplésre

– mondta a hivatalos klubhonlapnak.

Pérez hazájában, Spanyolországban nevelkedett, de a felnőttek között előbb Ukrajnában, majd Görögországban, a Lvivnél és a PAOK-nál kellett termelnie a gólokat ahhoz, hogy végül visszaigazoljon a spanyolokhoz. A Deportivo csapott le rá, egész jók a mutatói, 59 meccsen 24 gólt szerzett. Az előző idényben 17 bajnoki találatig jutott.

Ami az Arsenal szempontjából kifejezetten jó hír az, hogy hatékonyabban használja ki a helyzeteit, mint tette azt Olivier Giroud és Alexis Sanchez az előző szezonban, ki tudja mire lesz képes, ha az asszisztkirály Mesut Özil készíti majd elő neki a támadásokat. Sok szakíró ráadásul pont Vardyhoz hasonlítja a játékstílusát, így ha az angol csatárt nem is sikerült leigazolni, csak lett egy hasonló kaliberű játékosa Arséne Wengernek. Emellett önzőséggel sem lehet vádolni, az előző La Liga-szezonban kiosztott nyolc gólpasszt is.

A londoni drukkerek vélhetően nagyobb névben gondolkodtak, de Pérez akár kellemes meglepetést is okozhat.

Fotó: Getty Images/Anadolu Agency/M. Marras

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik