Foci

Dzsudzsák: Míg más nemzeteknek sztárjaik vannak, addig Magyarországnak csapata

A magyar labdarúgó-válogatott hétfői, Telkiben tartott sajtótájékoztatóján Bernd Storck a Feröer elleni meccsen túl a magyar foci problémáiról is beszélt. Dzsudzsák Balázs pedig arról, hiába a jó Európa-bajnoki szereplés, nem kapkodtak a magyar játékosok után.

Nagy Ádámnak (Bologna), Bese Barnabásnak (Le Havre) és neki (al-Vahda) sikerült klubot váltania a nyáron, rajtuk kívül még Kádár Tamásnak, Korhut Mihálynak és Nikolics Nemanjának van még esélye. De az az áttörés elmaradt, amire Dzsudzsák számított.

Ettől függetlenül bízom benne, hogy a jövőben akár én is és a többiek is még inkább előbbre tudunk lépni

– idézi Dzsudzsákot a Nemzeti Sport Online.

Ami a Feröer elleni összecsapást illeti, a szélső már a sorsolás után azt mondta, az északi csapat képes meglepetésekre, az egyik legnehezebb meccs lesz a világbajnoki selejtezősorozatban a jövő keddi túra. De jó alapot adhat a folytatáshoz.

Azt nem jelenthetjük ki, hogy ki fogunk jutni a világbajnokságra, de mindent meg fogunk tenni a sikeres szereplés érdekében. Korábban is azt mondtuk, és ez most is érvényes, hogy míg más együtteseknek sztárjaik vannak, addig Magyarországnak csapata van

– mondta a csapatkapitány.

Megyeri Balázs, aki már a Greuther Fürth kapuját őrzi, arról beszélt, a válogatottból visszavonuló Király Gábor nagy űrt hagyott maga mögött. A keretbe meghívott kapusoknak azonban nagy motivációt jelenthet a csapatba kerülés, akár hosszú távon is eldőlhet szerinte, ki lesz a kezdő a nemzeti csapatban.

Bese Barnabás arról beszélt, mennyire boldog. Rendeződött az átigazolása, már be is tudott illeszkedni, és örül neki, hogy ismét számítanak rá a válogatottnál is. (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Megyeri Balázs (Greuther Fürth – Németország)

Védők: Bese Barnabás (Le Havre – Franciaország), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków – Lengyelország), Kádár Tamás (Lech Poznan – Lengyelország), Kálnoki-Kis Dávid (Újpest), Korcsmár Zsolt (Vasas), Korhut Mihály (DVSC), Lang Ádám (Videoton)

Középpályások: Bognár István (DVTK), Elek Ákos (DVTK), Kalmár Zsolt (RB Leipzig – Németország), Kovács István (Videoton), Kleinheisler László (Darmstadt – Németország), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország)

Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emírségek), Németh Krisztián (al-Garafa – Katar), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa – Lengyelország), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia), Stieber Zoltán (Kaiserslautern – Németország), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik