Foci

Most lesz a Fradi első komoly erőpróbája az NB I-ben

Két százszázalékos csapat, a címvédő Ferencváros és a Diósgyőr szombati összecsapása jelenti a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának slágermeccsét. A zöld-fehéreknél még az elmúlt napokban is a múlt hét szerdai Bajnokok Ligája-búcsú jelentette a legnagyobb beszédtémát, ugyanakkor a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján Kubatov Gábor elnök kijelentette, hogy nem lesz edzőváltás a csapatnál, így továbbra is Thomas Doll irányítja majd az együttest.

A Diósgyőr Horváth Ferenc vezetésével szintén két győzelemmel kezdte a szezont, erre legutóbb tíz éve volt példa a borsodi klub történetében.

A két csapat az előző szezonban kétszer találkozott egymással a Groupama Arénában: a második fordulóban 3-1-re nyertek a zöld-fehérek, míg a 22. fordulóban 2-2-es döntetlen született.

Szombaton az egyedüliként pont nélkül álló Újpest a Paksot látja vendégül, a lila-fehérek számára nem éppen a tolnaiak jelentik a tökéletes ellenfelet a felzárkózásra, ugyanis legutóbb 2013 novemberében tudták bajnoki mérkőzésen legyőzni őket.

A klub korábbi sikeredzője, Herczeg András vette át a debreceni csapat irányítását Kondás Elemér hétfői lemondását követően. A hajdúságiak vasárnap az újonc Gyirmótot fogadják, amely mindkét eddigi találkozóján döntetlent játszott.

A csütörtöki Európa Liga-mérkőzésen 1-0-ás vereséget szenvedett Videoton a két találkozót követően hibátlan Vasast látja vendégül.

A 3. forduló programja

szombat:
Swietelsky Haladás-Budapest Honvéd, Sopron 18.00, v.: Vad II
Újpest FC-Paksi FC, Illovszky Stadion 18.00, v.: Pintér
Ferencváros-Diósgyőri VTK 20.30, v.: Bognár  

vasárnap:
DVSC-TEVA – Gyirmót FC 18.00, v.: Iványi
MTK Budapest-Mezőkövesd Zsóry FC, Dunaújváros 18.00, v.: Solymosi
Videoton FC-Vasas, Felcsút 18.00, v.: Kassai

Ajánlott videó

Olvasói sztorik