Foci

EL: piszok nehéz két meccs elé néz a Videoton

Videoton fc (Array)
Videoton fc (Array)

A Videoton norvég vezetőedzője rendkívül felkészült szakember. Íme, egy Európa Liga mérkőzés előtti sajtótájékoztatón miként jellemzi az ellenfelet:

Ellenfelünk fizikálisan rendkívül erős csapat és direkt focit játszik. A hazai bajnokságban ez talán még jobban jellemző rájuk, mint a labdabirtoklásra építő futball, de azért meglepne, ha az Európa Ligában ezen éppen most változtatnának. Szinte minden rögzített szituációjukkal egyből az ellenfél tizenhatosát veszik célba, gyakran keresik a magas támadójukat. Futásminőségben- és mennyiségben is jó együttesről van szó, kemény, párharcokkal teli meccset várok. Az előző évben több figyelemreméltó eredményt is elértek Európában – hazai pályán megverték a Manchester Unitedet, a csoportból pedig a Legia Varsót és a Club Brugge-t megelőzve jutottak tovább, megérdemelten. Az eddigi legerősebb ellenfelünkkel találkozunk és nem csak a csapat, hanem maga a klub is figyelemreméltó. Arra gondolok, hogy statisztikai alapon közelítik meg a sportot, a meccsek elemzése mellett például a labdarúgók átigazolásánál is követik ezt az elvet, így pedig szép sikereket értek el, hiszen egy fiatal klubról van szó, amely nyert már bajnokságot és Európában is ért el jó eredményeket. Azt hiszem, hogy Midtyjlland ellen legalább úgy kell teljesítenünk, mint a Cukaricki elleni hazai mérkőzésen. A dán csapat persze más taktikával áll fel, mint a szerb együttes, nagyobb nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik, de ez így normális – ahogyan haladunk előre, úgy jönnek az egyre erősebb ellenfelek

mondta a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón a Vidi vezetőedzője, Henning Berg. 

Ennél többet nem is érdemes hozzátenni, tán csak két dolgot még. Berg edző onnan ismeri ennyire jól a dán csapatot, hogy tavaly, még a Legia Warsawa edzőjeként az EL-csoportkörében hazai pályán 1-0-ra sikerült legyőzniük a Midtjyllandot, igaz, idegenben épp ilyen arányban kikaptak.

A dán csapat különös szeretettel lövi fel a labdákat a 22 éves nigériai óriás csatárára, a 201 centi magas Ebere Paul Onuachura. Na az ő hatástalanítása nem lesz éppen egyszerű.

Szóval látszik, nem a Videoton a párharc esélyese. De azért bizakodunk.

Európa Liga, 3. selejtezőkör, első mérkőzés:

VIDEOTON (magyar)–Midtjylland (dán)
csütörtök, 20.30, Felcsút,
Játékvezető: Ville Nevalainen (FIN)
Tv: M4 Sport – élőben az NSO-n!)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik