Foci

Moszkvába igazolhat a magyar válogatott focista

Arról ír a lengyel sajtó, hogy Kádár Tamás Oroszországba szerződhet. A poznan.sport.pl értesülései szerint a magyar labdarúgó-válogatott és a Lech Poznan védője iránt Olaszországból is volt érdeklődés, de a Lokomotiv Moszkva nagy erőket mozgósít a 26 éves játékos megszerzéséért.

Olyannyira, hogy Kádár állítólag már Moszkvában járt, meg is egyezett az orosz klubbal és a Poznan, valamint a Lokomotiv is közel áll a megállapodáshoz. Vételárról nem írnak, a transfermarkt.com 1 millió euróra lövi be a piaci értékét.

Kádár Tamás 2015 januárjában, Diósgyőrből igazolt a lengyel csapathoz, első fél szezonja végén bajnok lett a csapattal. Alapember lett, az előző idényben 29 meccsen játszott csak a bajnokságban, 27-szer kezdő volt. Minden sorozatot figyelembe véve 56 alkalommal szerepelt poznani színekben, két lengyel Szuperkupát is nyert a csapattal – az idei mérkőzésen nem játszott.

A védő a magyar válogatott egyik legjobbja volt a franciaországi Európa-bajnokságon, így várható volt, hogy megnő iránta az érdeklődés. Egyedül a portugálok elleni mérkőzést hagyta ki, azt is biztonsági okokból, volt egy sárga lapja, Bernd Storck nem akarta kockáztatni, hogy eltiltsák. Az Ausztria és Izland elleni csoportmeccseket, valamint a Belgium elleni nyolcaddöntőt végigjátszotta.

A Lokomotiv Moszkva az előző szezonban csak hatodik lett az orosz bajnokságban, így egyik nemzetközi kupasorozat selejtezőjében sem érdekelt. Az 1922-ben alapított, kétszeres orosz bajnok (2002, 2004) klubot elhagyja a horvát válogatott Vedran Corluka, aki a Leicester Cityhez igazol. Őt pótolná Kádár.

Fotó: AFP/Kisbenedek Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik