Foci

Ranieri: Hogy most mennyi az esélyünk? 6000 az 1-hez

Nincs könnyű helyzetben Claudio Ranieri. Ugyanis bármit mond, arra egészen biztosan felkapja a fejét az angol média. A Leicester City 132 éves történetének legfantasztikusabb idénye volt az előző, története első bajnoki címét szerezte a kék-fehér klub, hatalmas meglepetésre.

Innentől kezdve, ha túlzott magabiztossággal beszél, az lesz a baj, ha szerény lesz, akkor meg azért kaphatja meg a magáét. Az utóbbit választotta mindenesetre az olasz mester.

A nulláról indulunk, mintha mi sem történt volna. Megnyertük a bajnokságot, egészen egyedülálló, amit véghez vittünk, de lapoztunk. Ha a tavalyi szezon előtt 5000 az 1-hez adták a bajnoki címünket, márpedig így volt, most azt mondom, ez 6000 az 1-hez. A cél a 40 pont, ezzel megmenekülhetünk a kieséstől. Aztán majd ha lehetőségünk lesz, emelhetjük a tétet: bekerülhetünk az első 10-be, elérhetjük az Európa Ligát, vagy megnyerhetjük az öt sorozat valamelyikét.

Claudio Ranieri óvatosságát igazolja (az NBC Sport idézte őt egyébként), hogy a csapat egyik legjobbja, N’Golo Kante nemrégiben a Chelsea-hez igazolt, és pletykálnak az algériai Riyad Mahrez esetleges távozásáról.

S mi intheti még óvatosságra Ranierit? Nos, a következő névsor:

A Manchester Unitedet José Mourinho, a Manchester Cityt Pep Guardiola, a Chelsea-t Antonio Conte, a Liverpoolt Jürgen Klopp vezetné a csúcsra. És akkor még ott van Mauricio Pochettino Tottenhamje és Arsene Wenger Arsenalja is… 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik