Élő Foci

Döntetlent játszott a Ferencváros Albániában

Szerda este a Ferencváros is megkezdte szereplését a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Mint ismert, a soroláson a  Skenderbeu csapatát kapta az FTC, de az albán bajnokot mérkőzések manipulálása miatt kizárta a sorozatból az UEFA. Ennek ellenére a Fradi nem jutott tovább játék nélkül, az albán bajnokság második helyezettje, a Partizani ellen kellett megküzdenie a selejtező harmadik forulójáért.

A tiranai klub stadionja átépítés miatt nem volt alkalmas mérkőzések lebonyolítására, így a fővárostól egy órányira fekvő Elbasan városában rendezték az összecsapást.

Az Európa Liga helyett a Bajnokok Ligájában kapnak lehetőséget, ezzel pedig nyilván élni akarnak. Tiszteljük az ellenfelet, de mindent megteszünk a legjobb eredményért. Eredetileg egy másik párharcra készültünk, de a rövid idő ellenére is igyekeztünk felkészíteni a játékosokat arra, ami rájuk vár majd. Megismertük a Partizanit, ismerjük a stílusukat, és azzal is tisztában vagyunk, hogy ők már játszottak egy tétmeccset. Nem szeretek előre jósolni, függ a meccstől is, hogy mivel lehetünk elégedettek, de ha látunk esélyt a győzelemre, akkor azt meg akarjuk ragadni. Figyelnünk kell arra is, hogy mentálisan erős legyen a csapat

-nyilatkozta a mérkőzést megelőzően Thomas Doll. 

Az első veszélyes lövést Lorenc Trashi eresztette meg 20 méterről, de Dibusz Dénes kitolta a bal alsó felé tartó labdát. Helyzetet nem sikerült kialakítania az FTC-nek az első tíz percben, de óriási mezőnyfölényben játszott a magyar csapat, 74%-ban birtokolták a labdát.

A 12. percben Gera Zoltán ugratta ki az újonc Marco Djuricint, de utóbbi nem tudott kapura lőni a tizenhatoson belülről. A 24. percben ismét Trashi próbálkozott az albán csapatból. Ezúttal kapu fölé lőtt egy szabadrúgást 25 méterről.

Tíz perccel a félidő vége előtt Cristian Ramírez ívelt veszélyesen középre, de nem sikerült kapura lőnie a labdát Djuricinnek. A 44. percben Pintér Ádám próbálkozott lövéssel, de nem találta el a kaput.

A 47. percben megszerezte a vezetést az albán csapat. (1-0) Radó András rossz passza után Realdo Fili lódult meg, majd 18 méterről a felsőléc segítségével bombázott a hálóba.

Tíz perccel később Leandro próbálkozott beadással, de Djuricin feje fölött elszállt a labda. A 60. percben Lovrencsics Gergő találta el először a kaput a magyar csapat játékosai közül. Laposan lőtt 20 méterről, de Alban Hoxha felszedte a labdát.

A 63. percben egy védelmi hiba után Fili lépett ki, lövése az oldalhálóban landolt. Egy perccel később Djuricin kapott nagyszerű labdát Gerától, de rossz volt az átvétele. A 71. percben kiegyenlített a Ferencváros. (1-1) Az ekkor öt perce pályán lévő Böde Dániel kapott nagyszerű kiugratást Emir Dilavertől, majd a kapuba lőtt éles szögből.

A 74. percben Nagy Dominik szánta el magát lövésre 18 méterről, a bal oldali kapufát találta telibe. Öt perccel később Stanislav Sesták 17 méterről megeresztett lövése zúgott el a bal oldali kapufa mellett.

Több találat nem született a mérkőzésen, így az idegenbeli gólnak köszönhetően a Ferencváros várhatja kedvezőbb helyzetből az egy hét múlva esedékes visszavágót.

Bajnokok Ligája-selejtező, második fordulón első mérkőzés:

Partizani – Ferencváros 1-1 (0-0)
G: Fili 47. illete Böde 71.

Elbasan. V: Millot (francia)
Partizani: Hoxha – Kalari, Ibrahimi, Krasniqi, Arapi – Ramadani, Vila, Trashi, Torassa, Batha – Fili
FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez – Gera, Pintér Á. – Lovrencsics, Nagy D., Radó – Djuricin

Olvasói sztorik