Foci

A nyár slágerigazolásainak fele magyar játékos

A mértékadó France Football szaklap az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében búcsúzó csapatok közül hat játékos említ, akik a nyári átigazolási piac slágertémái lehetnek. A magyar válogatottból egy védő és két középpályás is felkerült a listára.

Futballistáink nagyszerű Eb-szereplése mindenhol téma Európában, emelt fővel térhettek haza fiaink a 4-0-s belgák elleni vereség ellenére.

A France Football elismerően ír Kádár Tamásról, aki a válogatott legjobbja volt a szerelések számát tekintve. A Lech Poznan hátvédje három mérkőzésen játszott a kontinenstornán, és kiemelkedő teljesítményt nyújtott. 2008 és 2012 között a Newcastle Unitedet erősítette, a franciák szerint idén is elviszi valamelyik csapat a Premier League-ből.

Nagy Ádám sem hiányozhat erről a listáról, aki a magyar válogatott egyik legkonzisztensebb tagja volt az Eb-n. A cikk megemlíti, hogy az Olympique Marseille és a Benfica már udvarolt a játékosnak. Emellett azt is kiemelik, hogy 21 éves létére nagyon érett játékos és még bőven fejlődőképes.

A meccs legjobbja volt Kleinheisler László a nyitányon az osztrákok ellen. A magyar válogatott középpályájának motorjaként óriási érvágás volt, hogy nem léphetett pályára Belgium ellen. Átigazolásával kapcsolatban megemlítik, hogy tavasszal csupán hat meccsen kapott lehetőséget a Werder Bremenben. A német csapat minden bizonnyal meg akarja majd tartani a kiváló Eb-szereplés után.

A franciák szerint a magyarokon kívül Ivan Perisic, Marko Pjaca és Michael McGovern azok, akikért súlyos összegek cserélhetnek gazdát a nyári átigazolási piacon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik