Foci

Nézőnként 600 ezer forintért kap stadiont Kisvárda

A "dicső futballmúlttal" rendelkező magyar NB2-es labdarúgócsapat csodás ékszerdobozt kap ajándékba.

Kondor Aladár állomásfőnök, Józsa Izidor községi tisztviselő, Kiss József táblabíró, Tényi Gyula elemi iskolai tanító és Sulyok István telekkönyv–vezető. Jegyezzük meg ezeket a neveket kérem, mert ők a fontos szereplők itt, nem pedig Dr. Seszták Miklós Nemzeti Fejlesztési miniszter.

kisvardafc.hu
Forrás: kisvardafc.hu

Ha nevezett urak nincsenek és 1911-ben nem alapítják meg a Kisvárda Sport Egyletet, akkor nevezett miniszter – 2010-ben Kisvárdáról választották meg országgyűlési képviselőnek – nem építhetne másfél milliárd forint állami támogatásból az általa is istápolt Kisvárda Master Good nevű NB2-es labdarúgó csapat pályáján csudás stadiont – számolt be az atlatszo.hu.

Az 1953-ban megépült jelenlegi sporttelepet cserélik ezzel újra. Az NB2 vasárnapi zárófordulója alkalmával, egészen pontosan a Szolnok elleni meccs (Kisvárda – Szolnok 2-1) szünetében Seszták miniszter  azt is bemutatta, milyen lesz az új aréna.

kisvardafc.hu
Fotó: kisvardafc.hu

Nos, lehet tátani a szájat, mert a csapat, amelyik 2001-ben megszűnt, majd 2003-ban újjáalakult és még csak az első osztály közelében sem járt eddig, valóban csodás otthont kap. Pont olyat, ami egy 16 473 lelket számláló Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros futballszerető közönségének dukál.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik