Foci

Készül az MTK-stadion, Deutsch azt ígéri, olyan lesz, mint az angoloknál

Tóth Richi
Berecz Valter
Tóth RichiBerecz Valter

2016. 05. 31. 15:08

Bokrétaünnepséget tartottak kedden az MTK Új Hidegkuti Nándor Stadionjában abból az alkalomból, hogy elkészült a létesítmény tartószerkezete, és már csak 113 nap van hátra a megnyitóig.

Fotó: Berecz Valter

Peresztegi Imre, a kivitelező ZÁÉV Építőipari Zrt. vezérigazgatója ünnepi beszédében kiemelte, hogy elérkeztek az építkezés második mérföldkövéhez, s a feladatot határidőre sikerült teljesíteniük. Hozzátette: a több mint 11 ezer négyzetméteren zajló építkezésen, közel 18 alvállalkozó bevonásával, átlagosan több mint 250 ember dolgozik. A következő hónapokban a létesítmény belsőépítészeti munkáit fogják elvégezni, elkészülnek és helyükre kerülnek a gépészeti és az elektronikus berendezések, valamint a tetőszerkezet.

Fotó: Berecz Valter

Deutsch Tamás, a kék-fehér klub elnöke emlékeztetett arra, hogy pontosan két évvel ezelőtt játszotta utolsó bajnoki mérkőzését az MTK labdarúgócsapata a Kaposvár ellen a régi Hidegkuti Nándor Stadionban, és 113 nap múlva, szeptember 21-én tartják majd az avatót, amikor a portugál Sporting Lisboa lesz a kék-fehérek ellenfele.

Fotó: Berecz Valter

„Nem egy egyszerű sportlétesítményről van szó, itt lesz az MTK új otthona, és a labdarúgócsapatot működtető MTK Budapest Zrt. székhelye is”, fogalmazott a klubelnök, aki szerint az új stadion a XXI. századi követelményeknek megfelelő, modern, kényelmes és izgalmas élményt nyújt majd.

Fotó: Berecz Valter

Deutsch elárulta: az építmény egyik különlegességének az ígérkezik, hogy a kispadokat nem a pálya szintjén, hanem az angol stadionokban megszokotthoz hasonlóan a lelátó első sorában helyezik el.

Fotó: Berecz Valter

Az elnök visszautalt arra, hogy az Új Hidegkuti Stadion építése egy 6,5 milliárdos beruházás, ami jelentős mértékben állami forrásból valósul meg. Azt ígérte, hogy a sportlétesítmény éppen annyi bevételt fog termelni, amennyi a fenntartási költsége, így önfenntartó lesz.

Fotó: Berecz Valter

A stadion 5322 férőhelyes lesz, az Átlátszó számai kicsit ellentmondanak Deutsch Tamásnak, mert ők 8,31 milliárdos költségről írnak, ami egy az egyben 8,31 milliárdnyi közpénz.

Fotó: Berecz Valter

Az ünnepség zárásaként egy kék-fehér labdát mintázó bokrétát helyeztek el a stadion tetőszerkezetének legmagasabb pontján.

Fotó: Berecz Valter
vissza a címlapra

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.