Foci

Akciófilmbe illő módon menekült meg az elrabolt focista

24.hu
24.hu

2016. 05. 31. 08:40

Alan Pulido mexikói labdarúgó egy ökölharc árán elvette a bűnöző pisztolyát és mobiltelefonját, majd értesítette a hatóságokat.
Korábban a témában:

 

Alan Pulidót, az Olimpiakosz Pireusz csatárát szombat este rabolták el szülővárosában, Tamaulipas állam székhelyén, Ciudad Victoriában, miután hazaindult egy partiról.

Autóját, amelyben egy fiatal nővel utazott, megállították fegyveresek. A nőt azonnal elengedték, a sportolót pedig magukkal vitték. A szövetségi és tagállami rendőrök nagy erővel keresni kezdték, és vasárnap éjszaka sikerült kiszabadítani. A labdarúgó bekötözött kézzel jelent meg Tamaulipas kormányzója oldalán egy hétfői sajtótájékoztatón, de újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy “nagyon jól van”.

Alan Pulido bekötözött kézzel örült kiszabadulásának Fotó: MTI

Az AP hírügynökség megszerezte azoknak a telefonbeszélgetéseknek a leiratát, amelyekben Pulido a segélyhívószámon értesítette és útbaigazította a rendőrséget. Eszerint a 176 centiméter magas és 68 kilogramm súlyú labdarúgónak szerencséje volt, mert csak egy emberrabló őrizte.

Viszont piszkosul bátor volt, mert kihasználva az őpr figyelmetlenségét, néhány ütésváltás után sikerült elvennie annak pisztolyát és telefonját. A segélyhívó által rögzített első  telefonbeszélgetésben lehetett hallani, amint veréssel fenyegeti a férfit, ha nem mondja meg, hol vannak. Majd az ablakon kihajolva leírta, milyen épületben vannak, és milyen autók állnak ott.

A következő hívásban elmondta a telefonkezelőnek, hogy a rendőrök megérkeztek a házhoz. A diszpécser ekkor arra kérte, hogy lőjön a levegőbe, jelezve, hogy a rendőrök valóban jó helyen járnak. A pisztolyban azonban nem volt lőszer. Ezért a focista elmondta, milyen ruha van rajta, hogy azonosítani tudják, ha kilép az épületből.

A rendőrök letartóztatták a férfit, aki egy helyi bűnbanda 38 éves tagja. További három emberrablót azonosítottak, és köröznek.

Pulido később egy interjúban beszámolt arról, hogy csuklósérülését akkor szerezte, amikor megpróbált egy ablakon át kiszökni az épületből.

Az emberrablók pénzt követeltek Pulido szabadon bocsátásáért a családjától. A hatóságok közlése szerint váltságdíjfizetés nem történt.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.