Foci

Hatalmas elismerés: Dárdai a szezon edzője a Bundesliga-játékosok szerint

A német labdarúgószaklap, a Kicker megszavaztatta a Bundesliga játékosait a szezon legjobbjairól – írja az nso.hu. A titkos voksoláson 235 focista vett részt, szerintük a szezon meglepetéscsapata a Hertha BSC lett.

Az elmúlt idény legjobb edzőjének pedig Dárdai Pált látták, a szavazatok 17,5 százalékát kapta meg a magyar szakember.

Az eredmény annak ismeretében nem meglepő, hogy a Herthát a tabella végéra várta mindenki a szezon előtt, a drukkerek a kieséstől féltették a csapatot. Ehhez képest Dárdaiék sokáig a dobogón álltak, és bár a tavasz nem sikerült túl jól, a hetedik helyre befutottak a berliniek, így az Európa Liga-selejtezőjében lesznek érdekeltek. A Német Kupában az elődöntőig meneteltek.

Henrikh Mkhitaryant (Borussia Dortmund) látták a társak a legjobb mezőnyjátékosnak, Manuel Neuert (Bayern München) a legjobb kapusnak, Julian Weigl (Borussia Dortmund) és Julian Brandt (Bayer Leverkusen) pedig a szezon felfedezettje lett.

A Hannovertől az idény közben menesztett Thomas Schaaf volt a legnagyobb csalódás az edzőknél, a Wolfsburg okozta legkellemetlenebb meglepetést a csapatok közül, és a játékosok úgy vélik, a Bayern München egyik sztárja, Mario Götze okozta a legnagyobb csalódást a labdarúgók közül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik