Foci

Dárdainak egy feltétele volt, a Herthánál hallani sem akartak róla

A nap, amikor megtudta, hogy nem irányíthatja tovább a magyar válogatottat.

Hamarosan megjelenik Dárdai Pál önéletrajzi könyve, jövő héten szerdán lesz a bemutató, a Nemzeti Sport Online azonban már most közölt belőle egy részletet. Épp azt, amelyben a Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzője megtudta a berlini vezetőktől, hogy nem irányíthatja tovább a magyar válogatottat.

Az edzőtáborban jeleztem Michaelnek, jó lenne, ha mondanának valamit, mert naponta húszan hívnak otthonról, hogy akkor most mi lesz

– kezdi a tavaly júliusi történetet Dárdai, aki aznap Werner Gegenbauer klubelnökkel vacsorázott. A tréner fejében már összeállt mit mond:

kijuttatja a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, utána átadja a nemzeti csapat irányítását.

Az a meló teljes embert kíván – nemcsak a torna idején, hanem már hónapokkal a rajt előtt is. Azt a munkát félállásban már nem lehetett volna tisztességgel elvégezni.

Gegenbauer azonban hajthatatlan volt, kerek-perec megmondta, hogy nem engedheti meg Dárdainak a kettős szerepvállalást.

Ez tavaly júliusban történt. Az Eb-re vezető úton már Bernd Storckkal tette meg az utolsó lépéseket a válogatott, míg Dárdai első teljes szezonjában a Hertha szenzációs idényt futott, sokáig a dobogón tanyáztak a fővárosiak, és nemzetközi kupaszereplést érő helyen zártak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik