Foci

Nikolics bajnok és gólkirály lett Lengyelországban

Az utolsó fordulóban dőlt el a lengyel bajnokság.

Vasárnap kora este rendezték a lengyel labdarúgó-bajnokság (Ekstraklasa) utolsó fordulóját. ahol eldőlt, a Legia Varsó vagy a Piast Gliwice lesz a bajnok. A két együttes egyaránt 40 ponttal fordult az utolsó körre. Nikolics Nemanja együttese már a hét közben is megnyerhette volna a pontvadászatot, de nem várt vereséget szenvedett a Lechia Gdansk otthonában.

A magyar válogatott csatára a kezdőcsapatban kapott helyet Pogon Szczecin elleni mérkőzésen, akárcsak a vendégeknél Gyurcsó Ádám. A találkozó első gólja gyorsan megszületett, a 14. percben Jakub Czerwinski a saját kapujába talált. A mérkőzés második találatát stílszerűen Nikolics szerezte, majd a finn Kasper Hamalainen is eredményes volt, így a Legia lett a bajnok.

A varsói alakulat akkor is első lett volna, ha nem nyer. Ugyanis a Gliwice kikapott hazai környezetben a Zaglebie Lubin gárdájától.

Nikolics első lengyel szezonjában a bajnoki cím mellett gólkirály is lett. A Videoton korábbi támadója 28 gólt szerzett, míg a második Airam csak tizenhatot. Az Eb-re készülő futballista ráadásul a Lengyel Kupát is megnyerte, miután a döntőben egy góllal a Lech Poznan fölé kerekedtek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik