Foci

Nem volt kérdés: Vardy a szezon legjobbja a Premier League-ben

A bajnok Leicester City csatára, Jamie Vardy érdemelte ki a szezon legjobb játékosa címet az angol labdarúgó Premier League-ben. A támadó oroszlánrészt vállalt a kiscsapat meseszerű menetelésében, amellyel – minden előzetes várakozást felülmúlva – megnyerték a világ egyik legerősebb pontvadászatát, egyben a klub történetének első bajnoki címét.

Vardy még a gólkirályi címért is versenyben van, jelenleg 24 találatnál jár, de a vasárnapi zárókörben – a tavalyi bajnok Chelsea otthonában – még növelheti góljai számát. A rangsort jelenleg a Tottenham Hotspur támadója, Harry Kane vezeti 25 találattal.

A 29 éves Vardy szenzációs idénybeli teljesítményének köszönhetően már a válogatottban is bemutatkozhatott, és

szinte biztos, hogy Roy Hodgson szövetségi kapitány meghívja majd a június 10-én kezdődő Európa-bajnokságra készülő keretébe.

A korábban a szakírók által is a szezon legjobbjának választott Vardy mellett négy leicesteri klubtársa, Rijad Mahrez, N’Golo Kante, Kasper Schmeichel és Wes Morgan, valamint a Tottenham triója, Kane, Dele Alli és Toby Alderweireld, továbbá Mesut Özil (Arsenal) és Dimitri Payet (West Ham United) volt jelölt a Premier League díjára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik