Foci

Komoly elismerés küszöbén Dárdai Pál

Bárki szavazhat a magyar mesterre.

Rögtön az első évében megválaszthatják a Bundesliga legjobb edzőjének Dárdai Pált, a Hertha BSC-t irányító magyar szakembert. Az elmúlt idényben még csak beugró, az idei szezonban viszont csodát tevő edző neve is felkerült arra a listára, ahol szavazni lehet, ki kapja idén ezt a rangos elismerést. Olyan nagy nevekkel kell megküzdenie ezért a címért, mint Pep Guardiola (Bayern München), Thomas Tuchel (Borussia Dortmund) csak hogy párat említsünk még – írja az Eurosport.

Tavalyig még csak utánpótlás nevelésért felelős Dárdai, hamar mélyvízbe került, mikor felkérték a felnőtt csapat irányítására, miután menesztették Jos Luhukay-t. Akkor még csak megbízott trénerként sikerült kiharcolni az első osztályban maradást a csapatával. Már vezetőedzőként vágott neki a 2015-16-os szezonnak, ahol 40 pont és biztos közép mezőnyös tagság volt a célkitűzés. A bajnokság vége felé már jól látható, hogy ezt jócskán meghaladva, minden képzeletet felülmúlva teljesít együttese.

Az őszi szárnyalást követően még kilátásban volt egy dobogós helyezés is, de tavasszal megtorpant a berlini egyesület. Ennek ellenére is egy utolsó fordulós győzelmet követően sikerülhet kvalifikálnia magát az Európa Liga csoportkörébe, megnyitva ezzel az utat a nemzetközi szereplésre. Mindezen eredmények tükrében jó eséllyel pályázik a díjra a Bundesliga 2015-2016 legjobb edzője választáson.

ITT lehet szavazni Dárdai Pálra.

Szabó Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik