Foci

A jelenlegi költségvetés duplájával már stabil EL-csapat lehet a Fradi

A nyári BL-selejtezőről is beszélt a Fradi vezérigazgatója.

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt a Ferencváros jövőjéről, hogy hogyan kerülhet nemzetközi kupa csoportkörébe a csapat, és hogy miért is nagy dolog a játékosoknak, hogy 83 év után az Újpesttel játszhatták a kupadöntőt.

A Ferencváros 21 pontos különbséggel nyerte meg a bajnokságot, és a kupában is diadalmaskodtak. 83 éve fordult elő utoljára a zöld-fehérekkel, hogy a Magyar Kupa döntőjében az Újpesttel játszanak. Orosz elmondta, olyan nagy játékosok nem játszhattak kupadöntőt az ősi rivális ellen, mint Nyilasi Tibor, Albert Flórián, vagy Lipcsei Péter. A sportvezető a játékosoknak hozzátette, becsüljék meg magukat, mert elképzelhető, hogy 50-60 évig megint nem lesz ilyen.

Orosz Pál így értékelte az elmúlt öt évet:

Azt mondtuk, hogy szeretnénk egy ötéves időszakon belül megnyerni a magyar bajnokságot és a Magyar Kupát. Annak külön örülünk, hogy látszik a fejlődés, és nem az van, hogy nyertünk egy bajnokságot, hanem nyertünk két bronzérmet, egy ezüstérmet, két Magyar Kupát, két Ligakupát, egy Szuperkupát, most egy aranyérmet a bajnokságban. Az öt év alatt mindent megnyertünk, amit Magyarországon meg lehet nyerni. A női labdarúgásban csapatunk tavaly bajnok és kupagyőztes lett, az utánpótláscsapatunk bajnok lett. Abszolút jó irányba megyünk, a következő lépés az, hogy megvessük a lábunkat a nemzetközi mezőnyben is.

A bajnoki győzelemmel kapcsolatban kifejtette, a Fradi dominálásához az is kellett, hogy a riválisok botladozzanak a szezon elején. A BL-indulással kapcsolatban elmondta, szeretnének bejutni a csoportkörbe, de könnyű dolguk nem lesz, hiszen nem kiemeltként olyan egyesületek ellen játszhatnak a második körben, mint a Celtic, a Red Bull Salzburg, vagy a Dinamo Zagreb. Erre a jelenlegi költségvetéssel is van esély, de szerencse is kell hozzá.

A mostani költségvetésből is oda lehet kerülni, de még egyszer mondom, szerencse kell hozzá mindenféleképpen. De ahhoz, hogy az egy tendencia legyen, hogy a Ferencváros stabilnak mondható résztvevője legyen nemzetközi csoportköröknek, leginkább az EL-re gondolok, hiszen a BL a nagyfiúk játéka, és ritkán lehet odakerülni, ahhoz én úgy gondolom, hogy a mostani költségvetésünk kétszerese kell. Ha a mostani költségvetésünk a duplája lenne, akkor még mindig nem érjük el mondjuk a Rapid Wien költségvetését. A költségvetés megduplázására abban az esetben lenne esély, ha mondjuk, most sikerülne odakerülni BL-csoportkörbe, hiszen a mi éves költségvetésünk nagyságrendileg 9-10 millió euro, csak a bekerülési bónusz pedig 12 millió, tehát a költségvetésünket még egyszer megkapnánk tulajdonképpen, és akkor még nem rúgtunk labdába, mert minden egyes pontért 500 ezer euro jár. Ez a BL, az EL-ben ez jóval kevesebb

– vélekedett Orosz Pál.

A beszélgetést teljes egészében itt megtekintheti:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik