Foci

Magyar találmány: villanyoszlop a pálya közepére

Minden igényt kielégít a boconádi futball aréna. A párját ritkító megoldás magyarázata ha hiszed, ha nem, teljesen kézenfekvő.

A villanyvilágítást a futballpálya négy sarkára, ha nem elég a teljesítmény, úgy esetleg még a félpályához szokták tenni általában. De nem így Boconádon. A Heves-megyei extavagáns megoldást a heol.hu szúrta ki és hamarjában fel is tették a kérdést: hogy kerül a lámpatestet tartó oszlop a pálya közepére?

Ifjabb Blaskó Béla, a boconádi amatőr focisták korelnöke rém egyszerű választ adott erre: tizenegy éve már, hogy nem működik nagypályás csapat a településen, így a pálya és az öltözőépület is sokáig kihasználatlanul állt. A feleségeknek, barátnőknek meg nem volt hol futni, pedig szerettek volna.

Először levágtuk a játéktér körül a füvet, majd bentebb léptünk, és elkezdtünk ápolni a hajdani pálya területét. Gyomirtással, újravetéssel, fél évig tartó munka eredményeként aztán hat-hét társammal együtt sikerült a régitől is jobb állapotába hozni a füvet, amit ha éve már, hogy minden péntek este maximálisan kihasználunk.

– fogalmazott Blaskó Béla, a jobbára szenior korú garnitúra elöljáróra, majd hozzátettei azt is, ugyan 2010 óta valamennyi péntek estéjüket a futball tölti ki, de a megyei bajnokságban történő szereplésnek pillanatnyilag nincs realitása.

Lehet ünnepnap, térdig érő hó, nagy meleg, vagy süvítő szél, mindig összejövünk annyian, hogy a nagyméretű pálya felén kialakított részen játszunk egy jót, igaz, az már kétszer előfordult, hogy a ónos eső keresztbe tett, így elmaradt a játék. Azt semmiképp sem akartuk, hogy a régi képet teljesen megváltoztassuk. Ezért aztán maradtak a vasból készült nagykapuk, és a pálya széli korlátok, a négy világítótest mellé pedig beszereztünk még kettőt, hogy jobban lehessen látni az esti meccseken

– indokolta meg Blaskó, hogy miként került a pálya közepére a világítótest. A futball Boconádon is közösséget teremt. Villanyoszlop ide, vagy oda.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik