Foci

Jó éve volt az MLSZ-nek, csak kevés a néző és eredménytelen az utánpótlás

24.hu
24.hu

2016. 05. 06. 13:16

Rekordösszegű támogatás, 43 milliárd forint ömlött a magyar labdarúgásba.

Pénteken, Telkiben tartotta meg éves közgyűlését a Magyar Labdarúgó Szövetség – írja az mlsz.hu. A szövetség elnöke, Csányi Sándor köszöntőjében kiemelte, több területen is sikeres évet zárt a szervezet, ugyanakkor voltak, amelyeknél nem sikerült teljesíteni a kitűzött célokat.

Ezek az élvonalbeli mérkőzések nézőszáma, és az utánpótlásképzés hatékonysága, az utánpótlásban elért eredmények.

Megpróbálunk összerakni egy akciótervet, ami több nézőt vonzhat be a stadionokba. Ebben a kérdésben sokat számít a színvonal, a külföldiek száma, meg kell vizsgálni az okokat, és minden tőlünk telhetőt megtenni a nézőszám emelkedéséért

– így Csányi, aki szerint a szurkolói kártya „nem állta ki az idő próbáját”, de míg a kártyáról le tud mondani az MLSZ, addig a jegyvásárlók személyi azonosításáról nem.

Az utánpótlásképzés lemaradásáról elmondta, a belga Double Pass kimutatásáról látszik, hogy már a 8-14 éves korosztály fejlődésével problémák vannak, ez pedig nehezíti a klubok, akadémiák későbbi munkáját. Cél ennek a korosztálynak a fejlesztése, illetve a legfiatalabbakkal foglalkozó szakemberek képzése.

Csányi Sándor kiemelte még az A-válogatott szereplését, amely 44 év után lesz ott ismét az Európa-bajnokságon. Az MLSZ-elnök abban bízik, hogy többször is sikerül majd kijutni az aktuális világversenyekre. Ami pedig a célokat illeti:

a legfontosabb a tisztes helytállás, hogy válogatottunk pariban legyen ellenfeleivel.

Siker még a magyar női foci teljesítménye, valamint a futsalválogatott Európa-bajnoki szereplése is.

Az MLSZ pénzügyeiről szólva Csányi Sándor kiemelte: tavaly rekordösszegű TAO-támogatás, mintegy 43 milliárd forint érkezett a sportágba. Az elmúlt öt évben a TAO-pénzeknek köszönhetően a szövetség 12 milliárd forintot fordított az amatőrklubok díjcsökkentésére, ami a csapatok és játékosok számának növekedésében is érezteti hatását. A TAO-program kapcsán 200 programot vizsgált a szövetség tavaly, összesen 740 millió forint visszafizetettségi kötelezettséget állapított meg a nem megfelelő felhasználás miatt, és kirívó esetekben a pályázati lehetőségekből való kizárás is előfordult – írja az mlsz.hu.

Csányi Sándor összefoglalójában elhangzott: a nemzeti stadionfejlesztési programban 20 stadion épül, vagy újul meg, 8+1 kiemelt stadionépítési projekt fut jelenleg.

Az MLSZ pályaépítési programjában 2011 óta az új, vagy felújított pályák száma meghaladja az 1500-at.

A játékvezetés kapcsán, amit az MLSZ tenni tud a színvonal növeléséért, azt megteszi. Csányi szerint a bírókat érő kritikák azonban túlzottak, és ezek nagyban rontják a hazai játékvezetés megítélését.

Futballdiplomáciában sikeres időszakot tudhatunk magunk mögött, ennek ékes példája, hogy 2020-ban Magyarország is házigazda lesz az Európa-bajnokságon, idén ismét UEFA-kongresszust rendeztünk, és az európai szövetség végrehajtó bizottságában is hosszú idő után delegál tagot az MLSZ.

Ami az NB I-et illeti, javuló tendencia, hogy több fiatal és kevesebb légiós kapott szerepet, de még van hova fejlődni. Továbbra sincs annyi fiatal a profi bajnokságokban, mint amennyire szükség lenne.

Csányi Sándor összefoglalóját követően a közgyűlés elfogadta az MLSZ tevékenységéről szóló elnökségi szakmai beszámolót, a közhasznúsági mellékletet, amely tartalmazza a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény szerinti éves beszámolót is, valamint a könyvvizsgálói jelentést és a Felügyelő Bizottság erről szóló írásos jelentését. A közgyűlés az Elnökség soron következő évi szakmai- és pénzügyi tervét valamint a Felügyelő Bizottság erről szóló írásos jelentését ugyancsak elfogadta.

Nyitókép: mlsz.hu

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.