Foci

Az MTK ultrái “letolvajozták” a felcsútiakat

Hidegkúti Stadion (Array)
Hidegkúti Stadion (Array)
A kék-fehér szurkolók a Puskás Akadémia elleni vereséget "gyanúsnak" nevezik, klubjuk vezetését sportszerűtlennek, ezért nem terveznek szurkolást a Dunaújvárosba áthelyezett utolsó bajnoki mérkőzésen. Okok.

Kedden mi is megírtuk, hogy az MLSZ döntött: szombaton 16,30-tól Dunaújvárosban csap össze egymással az MTK és a Vasas az NB I utolsó fordulójában. Mindez csak azért érdekes, mert az MTK Salgótarján úti új stadionját esztendeje építik, ezért a kék-fehérek két meccs kivételével a Vasas Fáy utcai pályáján játszották a hazai meccsüket.

Egész évadban. Így az a fura helyzet állt elő, hogy a mindkét csapatnak létfontosságú mérkőzésen – most dől el, hogy indul-e az MTK az Európa Ligában, illetve, hogy jövőre is az első osztályban szerepel-e a Michael Oenning edző által irányított Vasas – ugyan az MTK a vendéglátó, de Kantáék az Illovszky Stadionban fogadták volna az így idegenben is otthon játszó Vasast. Érthető nem?

Ezért a versenyszabályzat 32. cikkelyére hivatkozva egyoldalúan a mérkőzés áthelyezését kezdeményezte az MTK. A bejegyzés szerint a szövetség többek közt természeti katasztrófára hivatkozva dönthet a helyszínváltoztatás mellett.

A bejelentés nagy vihart kavart az MTK ultráinak körében, akik Facebook-oldalukon így keseregtek:

Az MTK ultrái konkrétan csalással és sportszerűtlenséggel vádolják csapatukat és a klubvezetést. Soraikat olvasva a következő súlyos mondatokat találjuk:

Harminc fordulón át szép volt, de ami utána jött, az maga a szégyen.Az elmúlt egy hétben előbb gyanús módon kikaptunk a Felcsúttól…

A furcsa mód csak az utolsó fordulóra kötelező lesz a szurkolói kártya az összesen 348 beengedett vendégszurkoló miatt:

Nemcsak a mi szurkolóink egy részét zárják ki, hanem sportszerűtlen módon alig engednek be vendégeket egy számukra létfontosságú meccsre.

Továbbá:

Annak ellenére vitték el a meccset újra Dunaújvárosba, hogy a két klub nem egyezett meg ebben. 

És még:

Reméljük, a Kispestnek engedik, hogy tegye a dolgát és kiejtse a tolvajokat.

Az ultrák ezért úgy döntöttek, a zárófordulóban szervezett szurkolást nem tartanak. Csendben tiltakoznak saját klubvezetésük sportszerűtlensége ellen.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik