Foci

A meccsek előtti tequila tette legyőzhetetlenné a focicsapatot

Mexikó egyik legsikeresebb fociklubja, a CD Guadalajara az ötvenes-hatvanas években élte aranykorszakát, az együttes nyolc év alatt hétszer lett bajnok, összesen pedig 15 trófeát nyert ez idő alatt. De vajon mi volt a Chivas sikereinek a titka?

Meccsnapokon 11-kor felbukkantak a játékosok, ittak egy-két feles tequilát, majd rögtön utána már meccset játszottak. Ez volt a szokás, így boldogan léptek pályára

– árulta el a sikerek receptjét a Vice-nak Cuco, a Guadalajarában található Los Famosos Equipales nevű kocsma veterán csaposa.

1920-as nyitása óta a hely a korai tequilafogyasztásra specializálódott, az emberek beugrottak, ledobtak egy felest, majd mentek a dolgukra. Ezt vette át a focicsapat is.

A Guadalajara együttesének az utóbbi időben nem megy, amióta Jorge Vergara 2002-ben átvette a klub irányítását, azóta egy-egy bajnoki cím és kupagyőzelem jött csak össze. Cuco szerint lehet, hogy meccsek előtt újra be kellene nézniük a kocsmába a játékosoknak.

A nyitóképen Salvador Reyes, a Guadalajara legendája látható, ő az említett időszakban a klub játékosa volt. Fotó: Europress Fotóügynökség

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik