Foci

Új stadiont kap az NB III-as focicsapat – mutatjuk a látványtervet

Bemutatták a terveit annak a multifunkcionális sportközpontnak, ami az érdi Ercsi úton épül a jelenlegi focipálya területén - írja az erdmost.hu.

T. Mészáros András polgármester és Dr. Bács István alpolgármester sajtótájékoztatón mutatta be a két ütemben megvalósuló beruházás részleteit.

A Modern Városok Program keretében 3,3 milliárd forintot fordítanak a a fejlesztésre, amit két nagyobb részletben hajtanak végre

– fogalmazott Dr. Bács István.

erd2

Az első ütemben egy 2200 négyzetméteres főépületet építenek, ahol egy 100 fő befogadására alkalmas éttermet, kávézókat, a beléptető kapukat, öt darab gyermeköltözőt, valamint a vendégek részére egy 250 fős lelátót realizálnak.

A nyitott lelátó 330 négyzetméter, a fedett terasz 300 négyzetméteres lesz. Az étteremből belátható lesz a futballpálya teljes területe. A sportkomplexumban kap helyet Érd második street workout parkja.

A rendezvények jobb kiszolgálása érdekében 3 buszparkolót, 271 személyautó parkolót és több mint 200 kerékpártárolót is alakítanak ki.

erd1

A második ütemben kezdik el a wellness részleg, a négy darab squash pálya, valamint a fedett és a nyitott teniszpályák építését. Mobil oldalakkal ellátott műfüves pályát is terveznek, melynek méretei  22 x 42 méter lesz, s ami télen-nyáron üzemelni fog.

A nagypályához egy 1339 székes fedett lelátó és versenyöltöző fog tartozni, amit csak a meccsek alkalmával fognak használni a csapatok. A lelátó mindkét oldalán lesz büfé, ami a nézők kényelmét szolgálja majd.

A sportkomlexum körül egy négysávos 700 méteres futópályát is kialakítanak.

Az építkezést nyár végén kezdi az önkormányzat és várhatóan 2017 őszén adják át az elkészült multifunkcionális sportközpontot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik