Foci

Fekete idiótának nevezte csatárát, repült az éllovas trénere

Rasszista megjegyzése miatt közös megegyezéssel szerződést bontott Marko Nikolic vezetőedzővel a szlovén labdarúgó-bajnokságban listavezető Olimpija Ljubljana.

Miután a fővárosiak április 10-én 1-1-es döntetlent játszottak az NK Zavrc csapatával, a 36 éves szerb tréner “fekete idiótának” nevezte saját csatárát, a nigériai Blessing Elekét. Ezután Milan Mandaric klubelnök még úgy döntött, hogy nem meneszti az edzőt, mert “tehetséges szakember, aki fényes jövő előtt áll, ezért megérdemli a második esélyt”, de miután a szövetség hét mérkőzésre eltiltotta, megváltoztatta álláspontját.

Nem volt könnyű döntés, de a klub elnökeként nem volt más lehetőségem

– nyilatkozta hétfőn a szerb-amerikai iparmágnás, aki korábban a brit Portsmouth, Leicester City és Sheffield Wednesday résztulajdonosa is volt.

Nikolic jó edző, de tűrhetetlen sértés, amit mondott, márpedig a klubunknak továbbra is a professzionális viselkedés példaképének kell lennie.

Nikolic azért neheztelt Elekére, mert hosszasan ünnepeltette magát az egyenlítő gólja megszerzése után a 93. percben, ezért csapatuknak kevesebb ideje maradt a győztes találat megszerzésére, ami végül nem is sikerült. Az edző bocsánatot kért a csatártól a lefújás után, ennek ellenére a szövetség súlyosan megbüntette.

Hat fordulóval a vége előtt az Olimpija kétpontos előnnyel vezeti a tabellát a címvédő NK Maribor előtt. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik