Foci

Luis Enrique: Az én hibám, hogy kiestünk a BL-ből

A Barcelonának most már arra kell koncentrálnia, hogy megnyerje a bajnokságot és a kupát.

A címvédő Barcelona labdarúgócsapata szerdán 2-0-ra kikapott az Atlético Madrid vendégeként a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, így 3-2-es összesítéssel búcsúzott a sorozat további küzdelmeitől. A találkozót követő sajtótájékoztatón Luis Enrique, a Barca vezetőedzője érthetően letört volt:

99,9 százalékban az én felelősségem a vereség. Sőt, legyen 100 százalék, én vagyok az edző, vállalnom kell a következményeket

– mondta Enrique, aki szerint pont olyan volt a meccs, mint amilyenre számítottak.

Griezmann első gólja:

„Az első félidőben semmi problémánk nem volt, leszámítva persze azt az egy hibát, amiből gólt szereztek. A második félidőben rengeteg helyzetünk volt, de nem tudtunk gólt szerezni. Gratulálnunk kell az Atléticónak és sok szerencsét kívánni a folytatásra” – folytatta a tréner.

A marca.com cikke szerint megkérdezték a találkozó végén látott véleményes esetről is. Enriquének azt mondták, tizenegyes volt, de inkább nem akarta kommentálni a szituációt.

„Nem hiszem, hogy az Atlético ránk erőltette volna az akaratát. Jobban megszenvedtünk velük a korábbiakban. Nem játszottunk jól, de el kell fogadnunk, hogy

a vereség is a játék részét képezi.

Nagyon meg akartuk nyerni a BL-t, de két trófeát még bezsebelhetünk. Ehhez azonban fejlődnünk a szezon hátralévő részére” – zárta mondandóját Luis Enrique.

Diego Simeone szenvedélyes sajtótájékoztatót tartott, melynek a hit volt a jelszava. Mint mondta, amikor mentek a stadion felé a busszal, akkor egy csomó gyereket láttak, akikről tudták, hisznek bennük. És ez adta az erőt számukra.

Griezmann második, mindent eldöntő találata:

„Nagyon nehéz mérkőzést nyertünk ma meg, de mindvégig bíztunk, hittünk magunkban.

Nincs egy súlycsoportban a két csapat, azonban néha előfordul, hogy legyőzöl egy ilyen ellenfelet.

Nekünk sikerült, és ezek a soha vissza nem térő pillanatok nagyon különlegesek. Nagyon elégedett vagyok a csapatommal és nem csak azért, mert elődöntőbe jutottunk. Ez sokkal többről szól” – mondta az argentin tréner.

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó

Atlético Madrid – Barcelona 2-0 (1-0)

Továbbjutott: az Atlético, 3-2-vel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik