Foci

Ibrahimovicnak pont akkor nem megy a BL-ben, amikor nagyon kéne

A labdarúgó Bajnokok Ligája mostani szezonjának egyik legnagyobb meglepetése az, hogy a Manchester City kiejtette a Paris Saint-Germaint a negyeddöntőben. Az angolok a párizsi odavágón 2-2-őt értek el, hazai környezetben pedig Kevin De Bruyne találatával 1-0-ra nyertek, így fennállásuk során először eljutottak a legrangosabb európai kupasorozatban a legjobb négy közé.

Zlatan Ibrahimovicnak a találkozó során volt két nagy helyzete, Joe Hart azonban mindkétszer védeni tudott. A svéd a hajrában ugyan betalált, de lesről, a játékvezető így érvénytelenítette a gólt. Nem sikerült tehát a hátára vennie csapatát és ez nem először fordul elő vele pályafutása során, a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában meglepően gyenge teljesítményt nyújt. Pedig pont a BL-győzelem, ami nagyon hiányzik a gyűjteményéből.

  • Eddigi 44 meccsén mindössze 10 gólt jegyzett az egyenes kiesés szakaszban.
  • A 21. meccséig kellett várni a BL ezen szakaszában, mire betalált.

Az Opta statisztikáiból is jól látszik, hogy pont akkor nem megy neki, amikor nagyon kéne.

Ibrahimovic csalódott is volt a lefújás után, igaz ő másban látta a problémát. Laurent Blanc-ban, a párizsiak vezetőedzőjében.

Az első félidőben olyan taktikával játszottunk, amilyenben korábban még sosem. Olyan is volt a játékunk, amilyen

– füstölgött a lefújás után.

Zlatan Ibrahimovic 2012-ben érkezett a PSG-hez, és ugyan minden évben eljutott vele a csapat a BL-negyeddöntőig, tovább egyszer sem. És már nem is fog, Ibra szerződése lejár a nyáron és már jelezte, elhagyja a csapatot – hacsak nem állítanak neki szobrot az Eiffel-toron helyén.

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó

Manchester City (angol) – Paris Saint-Germain (francia) 1-0 (0-0)

Gólszerző: De Bruyne (76.)

Továbbjutott: a Manchester City, 3-2-vel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik